Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Färskpotatis­sallad med spenatpesto­dressing

12 apr, 2024
AvEva Boström
Recept på färskpotatis­sallad med spenatpesto­dressing
Lisa Björner
Den här färskpotatissalladen har en given plats på alla sommarens grillkvällar – spenatpestodressingen är omöjlig att få nog av!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpasta

Färskpotatis­sallad med spenatpesto­dressing

Den goda potatissalladen passar perfekt till allt grillat.

En färskostpotatissallad med spenatpestodressing passar till allt grillat
Färskpotatissallad med spenat- och pestoderessing Lisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 kg färskpotatis
2 tsk flingsalt

Pestodressing:

1 dl solroskärnor
2 pressade vitlöksklyftor
100 g babyspenat
150 g fetaost
1 ½ dl lätt crème fraiche
2 msk vatten
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering:

Fetaost

Gör så här:

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt torka och kallna. Mixa solroskärnor, vitlöksklyftor, 75 g babyspenat och 100 g fetaost till peston. Rör ner crème fraiche, vatten, salt och peppar.
  2. Blanda potatisen med ­peston och 25 g babyspenat. Lägg upp på ett uppläggningsfat och strö smulad fetaost över.

Foto: Lisa Björner

Annons