Grillade flatbread med fetaost, gurka och dill
07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Maxa dina grillade flatbread med en härlig röra med fetaost, gurka och dill. Så enkelt men ack så gott!
Annons
Grillade flatbread med fetaost, gurka och dill
De mjuka bröden behöver bara grillas en kort stund innan de kan fyllas med yoghurt och en snabb gurksallad.
4 portioner
Annons
Du behöver:
300 g (5 dl) vetemjöl
1 tsk salt
1 ¾ dl standardmjölk, 3%
50 g smör
25 g jäst
2 msk olivolja, till stekning
Topping:
5 små gurkor
1 tsk torkad dill
Salt
3 dl grekisk yoghurt, 10%
200 g fetaost
2 nävar färsk dill
2 msk olivolja
Salt och peppar
1 citron
Gör så här:
- Blanda mjöl och salt i en stor bunke. Värm upp mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Lös upp jästen i mjölkblandningen. Häll mjölken i mjölblandningen och knåda till en smidig deg i en köksassistent i 4–5 minuter. Låt degen jäsa i 30–45 minuter, täckt med plastfolie.
- Dela degen i 8 lika stora delar. Rulla dem till bollar och kavla ut dem med en kavel till ca 15 cm i diameter. Pensla bröden med olja och grädda dem på het grill, gärna på en baksten, eller i en grillpanna i 1–2 minuter på vardera sida. Håll dem varma i en ren handduk.
- Topping: Skölj gurkorna, skiva dem och lägg dem i en skål. Strö över dill och salt. Bred ett tjockt lager med yoghurt på de varma bröden. Toppa med gurka, smulad fetaost och hackad dill och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Servera genast med citronklyftor.
Foto: Columbus Leth
Annons