Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fattiga riddare med äpple och valnötter

08 okt, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på fattiga riddare med äpple och valnötter
Betina Hastoft
Fattiga riddare är en utmärkt dessert och ett perfekt tillfälle att ta tillvara på gammalt bröd. Toppa med valnötter, äpplen och lite honung.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Fattiga riddare med äpple och valnötter

Valnötter och äpplen ger fattiga riddarna lite extra guldkant!

Läckra fattiga riddare med äpple och valnötter
Betina Hastoft

4 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

2 ägg
2 dl lättmjölk
2 tsk vaniljsocker
4 skivor vitt formbröd

Till servering:

1 ½ äpple
2 msk citronsaft
8 valnötskärnor
2 msk honung
Kanel

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225°.
  2. Vispa ägg, mjölk och vanilj­socker luftigt i en bunke, lägg ner brödskivorna i smeten och låt dra tills de har absorberat så mycket smet som det går. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 8 minuter tills de är gyllene.
  3. Skölj äpplena, skär dem i tärningar och vänd runt dem i citronsaft i en skål. Grovhacka valnötterna. Halvera bröden och lägg upp på tallrikar. Pudra över lite kanel. Toppa med valnötter och äpplen och ringla över honung.

Foto: Betina Hastoft

Annons