Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Len mascarponekräm med citron och bär

09 jul, 2024
AvCatarina König
Recept på len mascarponekräm med citron och bär
Catarina Königs lena mascarponekräm serveras enkelt i portionsglas. Toppa med bär innan servering – och njut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkakaBrand logo
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkaka

Len mascarponekräm med citron och bär

Gott behöver varken vara krångligt eller svårt. Den här desserten går snabbt att svänga ihop.

Annons

4–6 portioner

Du behöver:

150 g mascarpone
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ krm vaniljpasta
¾ dl florsocker
2 msk lemoncurd

Topping:

Lemon curd
Hallon
Blåbär
Citronmeliss

Gör så här:

  1. Vispa samman mascarpone, vispgrädde, vaniljpasta, florsocker och lemoncurd till en len och tjock kräm – vispa inte för länge, det får inte bli en tjock mousse!
  2. Skeda upp krämen i små portionsglas.
  3. Lägg lite lemoncurd i en spritspåse och spritsa/ringla lemoncurd på toppen. Dekorera med hallon, blåbär och citron­meliss.

Recept och foto: Catarina König

Annons