Len mascarponekräm med citron och bär
09 jul, 2024
AvCatarina König
Catarina Königs lena mascarponekräm serveras enkelt i portionsglas. Toppa med bär innan servering – och njut!
Annons
Len mascarponekräm med citron och bär
Gott behöver varken vara krångligt eller svårt. Den här desserten går snabbt att svänga ihop.
Annons
4–6 portioner
Du behöver:
150 g mascarpone
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ krm vaniljpasta
¾ dl florsocker
2 msk lemoncurd
Topping:
Lemon curd
Hallon
Blåbär
Citronmeliss
Gör så här:
- Vispa samman mascarpone, vispgrädde, vaniljpasta, florsocker och lemoncurd till en len och tjock kräm – vispa inte för länge, det får inte bli en tjock mousse!
- Skeda upp krämen i små portionsglas.
- Lägg lite lemoncurd i en spritspåse och spritsa/ringla lemoncurd på toppen. Dekorera med hallon, blåbär och citronmeliss.
Recept och foto: Catarina König
Annons