Feta och spenat i filodegspaket med stekt lax
06 sep, 2022
AvPia Andersson
AvLine Holt Nielsen
Till laxen passar det sig riktigt bra att servera filodegspaket fyllda med feta och spenat. Bonus är att det ser festligt ut på tallriken också!
Annons
Feta och spenat i filodegspaket med stekt lax
Små smakrika paket blir både gott och vackert på tallriken. Passar förstås till annat än lax också!
4 portioner
Annons
Du behöver:
Filodegspaket:
300 g filodeg
Olivolja
200 g färsk babyspenat
1 vitlöksklyfta
100 g vitkål, finstrimlad
150 g fetaost, tärnad
Till servering:
Ugnsstekt laxfilé
Sallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° varmluft. Pensla hälften av filodegen med lite olja och lägg den andra hälften ovanpå. Skär degen i 4 lika stora rutor.
- Fräs spenat och krossad vitlök i lite olja i en stekpanna tills spenaten fallit ihop och mjuknat. Fördela spenat, vitkål och fetaost i mitten av de 4 degbitarna.
- Vik in hörnen och vrid dem något för att hålla knytena stängda. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper, pensla med olja och grädda gyllene i cirka 10 minuter.
- Servera paketen med stekt laxfilé och en grönsallad.
Foto: Betina Hastoft, Martin Tandgaard
Annons