Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Feta och spenat i filodegspaket med stekt lax

06 sep, 2022
AvPia Andersson
AvLine Holt Nielsen
Recept på feta och spenat i filodegspaket med stekt lax
Till laxen passar det sig riktigt bra att servera filodegspaket fyllda med feta och spenat. Bonus är att det ser festligt ut på tallriken också!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalasetBrand logo
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Feta och spenat i filodegspaket med stekt lax

Små smakrika paket blir både gott och vackert på tallriken. Passar förstås till annat än lax också!

Så gör du feta och spenat i filodegspaket med stekt lax

4 portioner

Annons

Du behöver:

Filodegspaket:

300 g filodeg
Olivolja
200 g färsk babyspenat
1 vitlöksklyfta
100 g vitkål, finstrimlad
150 g fetaost, tärnad

Till servering:

Ugnsstekt laxfilé
Sallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft. Pensla hälften av filodegen med lite olja och lägg den andra hälften ovanpå. Skär degen i 4 lika stora rutor.
  2. Fräs spenat och krossad vitlök i lite olja i en stekpanna tills spenaten fallit ihop och mjuknat. Fördela spenat, vitkål och fetaost i mitten av de 4 degbitarna.
  3. Vik in hörnen och vrid dem något för att hålla knytena stängda. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper, pensla med olja och grädda gyllene i cirka 10 minuter.
  4. Servera paketen med stekt laxfilé och en grönsallad.

Foto: Betina Hastoft, Martin Tandgaard

Annons