Årets maffigaste korv med bröd – recept av Christin Kashou
När solen börjar titta fram och våren äntligen börjar ge sig tillkänna så är det naturligt att vi längtar ut. För många är just Valborg startskottet för att ta fram grillen och grilla årets första korv. Lönneberga fortsätter satsningen på svenska, goda och smakrika kycklingprodukter för alla tillfällen och årets första korvnyhet är kycklinggrillkorv med Orangeriets färska Chili & Vitlök. Korven har en mild hetta, frisk smak och hög kötthalt på 82%, vilket är mer än andra fågelkorvar som finns på marknaden.
Lönneberga Kycklinggrillkorv är alltid gjorda på 100% svensk kyckling från Atrias egna gårdar i Blekinge och de tillverkas i den egna fabriken i Sköllersta. Självklart märkta med den ”gula pippin” från Svensk Fågel. Förpackningen är klimatsmart och gjord av förnyelsebar plast.
– Många blir förvånade när de testar vår kycklinggrillkorv, man förväntar sig inte så mycket smak. Inte så konstigt när kycklingkorv tidigare varit ganska neutral och lite uttryckslös, men det är historia nu. För oss är kycklinggrillkorv precis lika smakrik, saftig och med samma härliga ”knäck” som en traditionell korv – fast vår är gjord av kyckling, säger Hanna Flybring, Brand marketing manager Lönneberga.
Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021, fick fria händer och har skapa en riktigt smakrik korv med bröd – och hon har skapat en fröjd för både gom och öga! Den här maffiga korven serveras med en topping med mexikanska toner som matchar Lönneberga Kycklinggrillkorv med Orangeriets färska Chili & Vitlök perfekt.
Fiesta Mexicana
Korv i bröd med extra allt för tankarna till det mexikanska köket. Saftig kycklinggrillkorv med smak av färsk chili och vitlök i ett frasigt korvbröd toppat med krämig guacamole, frisk majssallad och picklad jalapeño. Förbered tillbehören hemma och ta med till årets första korvgrillning!
4 portioner
Du behöver:
2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv Orangeriets Färska Chili & Vitlök (á 270 g)
10 korvbröd, gärna stora så du får plats med all topping på korven
Picklad jalapeño:
6 jalapeños
2 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
3 dl socker
Guacamole:
2 mogna avokado
12lime
1 vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Majssallad:
1 burk majs, 285 g
1 salladslök
1 kruka koriander
12 färsk röd chili
1 förpackning fetaost
1 lime
Rapsolja
Tips: Förbered gärna den picklade jalapeñon dagen innan och förvara i kylen. Den håller i några veckor.
Gör så här:
- Picklad jalapeño: skiva jalapeñon tunt och lägg i en liten glasburk med lock. Koka upp övriga ingredienser i en kastrull och låt koka på låg värme i 5 minuter tills det reducerat något. Häll vätskan över jalapeñon och låt svalna.
- Guacamole: dela och gröp ur avokadon. Mosa med en gaffel och blanda med riven vitlök, limejuice, salt och svartpeppar. Majssallad: häll av vätskan från majsen och stek i rapsolja tills den fått färg. Skär salladslöken i tunna skivor, hacka koriandern grovt och finhacka chilin. Blanda ned i den rostade majsen. Smula över fetaost och smaka upp med limejuice, salt och svartpeppar.
- Grilla korvbrödet med insidan nedåt för en frasig yta, går också att steka i lite smör. Grilla korven så den får fin färg, gärna på indirekt värme så den inte spricker.
- Placera korven i korvbrödet, toppa med majssallad, guacamole och picklad jalapeño.