Frasiga filodegssnäckor – tillagas i airfryer
Filodegssnurror med fetaost och spenat
Frasiga filodegssnäckor går snabbt att göra i airfryer.
4 stycken
Du behöver:
60 g pinjenötter
200 g fryst spenat
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 knippe slätbladig persilja
300 g fetaost
Salt och svartpeppar
100 g smör
8 ark filodeg
Lite olivolja till pensling
4 tandpetare
Gräslöksdressing:
1 knippe gräslök
1 liten rödlök
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
Lite pressad citronsaft
Salt och svartpeppar
Till servering:
Mâchesallad
Steg 1
Rosta pinjenötterna i botten av airfryer-korgen i 5 minuter i 180° och häll sedan upp dem på en tallrik.
Steg 2
Skölj spenaten i kallt vatten i en sil tills den har tinat. Pressa ur vattnet med baksidan av en sked.
Steg 3
Skala löken och vitlöken och skölj persiljan. Finhacka löken, vitlöken och persiljan. Rör ner fetaost tillsammans med pinjenötter, spenat, lök, vitlök och persilja i en skål. Salta och peppra.
Steg 4
Smält smöret i en kastrull. Pensla 1 ark filodeg med smält smör, och vänd smörsidan nedåt ovanpå ett annat ark filodeg, så att du har smör mellan 2 ark.
Steg 5
Bred ut ¼ av spenatfyllningen i en remsa längs filodegens långsida och rulla sedan ihop den till en korv. Rulla ihop korven till en snurra, och stick in en tandpetare så att den håller formen under gräddningen. Upprepa så att du får totalt 4 smördegssnurror.
Steg 6
Lägg de 4 snurrorna på gallret i airfryern, pensla med olja och grädda i ca 20 minuter i 180°, tills de är gyllene och krispiga. Om du vill förenkla kan du fylla olivolja på sprejflaska och spreja snurrorna med olja.
Till servering
Gräslöksdressing: Skölj gräslöken, skala rödlöken och hacka båda fint. Rör ihop gräddfil med gräslök, rödlök och majonnäs i en skål. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Skölj mâchesalladen. Servera filodegssnurrorna på en bädd av mâchesallad och med gräslöksdressing vid sidan av.