Filotarte med brie och päron
05 jan, 2024
AvLouisa Lorang
Överraska någon du tycker om med en extra lyxig frukost – nämligen filotarte fyllda med päron och brie.
Annons
Filotarte med brie och päron
De små pajerna med brie och päron är söta, salta och frasiga, allt på en gång. Räkna med två per person.
Annons
6 stycken
Du behöver:
1 ark filodeg
30 g smält smör
1 päron
100 g brieost
1 msk honung
1 stjälk rosmarin
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° varmluft. Vik filodegen och klipp den i 8 bitar, så att du har 16 fyrkanter totalt. Smält smöret. Pensla alla arken rikligt med smör och lägg dem i en smord muffinsform.
- Skölj päronet och skär det i tärningar. Skiva brieosten och lägg tillsammans med päron i filoformarna. Ringla honung över och toppa med rosmarin. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter, tills de är gyllene och spröda. Servera varma eller ljumna.
Foto: Columbus Leth
Annons