Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Påskmat Vintips till middagen

Fiskgratäng med ugnsrostad potatis

23 apr, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på fiskgratäng med ugnsrostad potatis
Columbus Leth
I den här fiskgratängen får fisk och tomater smälta samman tills smakerna gifter sig. Ugnsrostad potatis serveras som tillbehör. Lyxigt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Fiskgratäng med ugnsrostad potatis

När fisk och tomater tillagas i samma form smälter smakerna samman på ett härligt sätt.

Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 ½ msk olivolja
500 g kolja- eller torskfilé
250 g plommontomater
2 msk kapris
½ dl vitt vin
2 ½ dl färdig tomatsås
½ tsk strösocker
Salt och svartpeppar
50 g rucola

Rostad potatis:

800 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
Salt

Gör så här:

  1. Rostad potatis: Sätt ugnen på 200° varmluft. Skrubba och tärna potatisen. Blanda den med olivolja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med rosmarin och salt. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  2. Smörj en ugnsform med olivolja och lägg i fisken. Dela tomaterna och lägg dem över fisken tillsammans med kaprisen.
  3. Blanda vitt vin, tomatsås och socker. Häll blandningen över fisken. Salta och peppra.
  4. Ställ in formen i ugnen när potatisen varit inne halva tiden (ca 15 minuter) och tillaga dem tillsammans i ytterligare 15 minuter.
  5. Toppa fisken med rucola och servera med potatisen.

Foto: Columbus Leth

Annons