Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Stekt röding med rom och ­rostade betor

11 mar, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på stekt röding med rom och rostade betor
Eva Hilden Smith
Röding är en fin fisk som förtjänar fina tillbehör – stek den och servera med rom, fraiche och rostade betor. En middag som passar veckans alla dagar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Stekt röding med rom, fraiche och ­rostade betor

Rödingen toppas med rom, fraiche och rödlök. Ugnsrostade gulbetor med sin söta rostade smak är jättegott till.

Stekt röding som toppas med rom och fraiche och serveras med rostade betor
Eva Hilden Smith

2 portioner

Annons

Tid: 35 minuter

Du behöver:

450 g gul- eller rödbetor
1 msk rapsolja
Flingsalt och svartpeppar

Fisk:

2 rödingfiléer i portionsstorlek
Smör, till stekning
Salt
4 msk crème fraiche
2 msk finhackad rödlök
2 msk stenbits- eller forellrom på burk

Topping:

Smörgåskrasse

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta betorna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, blanda med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 25 minuter. Rör om någon gång under tillagningen.
  2. Stek rödingfiléerna i smör på skinnsidan tills de är nästan klara. Vänd och stek hastigt på köttsidan. Lägg upp, salta lätt och lägg på crème fraiche, rödlök och rom.
  3. Servera rödingen med betorna och toppa med krasse.

Foto: Eva Hildén

Annons