Stekt röding med rom och rostade betor
11 mar, 2025
AvCarolina Soudah
Röding är en fin fisk som förtjänar fina tillbehör – stek den och servera med rom, fraiche och rostade betor. En middag som passar veckans alla dagar!
Annons
Stekt röding med rom, fraiche och rostade betor
Rödingen toppas med rom, fraiche och rödlök. Ugnsrostade gulbetor med sin söta rostade smak är jättegott till.
2 portioner
Annons
Tid: 35 minuter
Du behöver:
450 g gul- eller rödbetor
1 msk rapsolja
Flingsalt och svartpeppar
Fisk:
2 rödingfiléer i portionsstorlek
Smör, till stekning
Salt
4 msk crème fraiche
2 msk finhackad rödlök
2 msk stenbits- eller forellrom på burk
Topping:
Smörgåskrasse
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta betorna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, blanda med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 25 minuter. Rör om någon gång under tillagningen.
- Stek rödingfiléerna i smör på skinnsidan tills de är nästan klara. Vänd och stek hastigt på köttsidan. Lägg upp, salta lätt och lägg på crème fraiche, rödlök och rom.
- Servera rödingen med betorna och toppa med krasse.
Foto: Eva Hildén
Annons