Fiskspett med grillad spetskål
09 jul, 2024
AvCarolina Soudah
Fiskspetten med tomatsåsen går hand i hand men rättens stjärna är utan tvekan den grillade spetskålen!
Annons
Fiskspett med grillad spetskål
Tomatsåsen får fin smak av timjan som passar bra till fisk.
Annons
2 portioner
Du behöver:
150 g laxfilé
150 g fast vit fisk, t ex kolja
½ röd snackpaprika
Ca 1 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar
½ msk olivolja
Tomatsås:
½ gul lök
½ vitlöksklyfta
1 msk olivolja till stekning
1 dl vitt vin
2 dl finkrossade tomater
½ tsk strösocker
½ tsk torkad timjan
Grillad kål:
300 g spetskål eller vitkål
½ msk olivolja
Gör så här:
- Varva bitar av lax, vit fisk och paprika i bitar på spett. Pressa över citronsaft, salta och peppra. Låt dra i ca 20 minuter.
- Kål: Skär kålen i fyra klyftor. Gnid in med olja och salt och grilla den mjuk på grillen över indirekt värme ca 20 minuter, vänd då och då.
- Pensla fiskspetten med olja och grilla i ett par minuter på varje sida, tills de är klara.
- Sås: Fräs finhackad lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll på vin och låt koka ihop till hälften. Häll på tomater, socker, timjan, salt och peppar. Sjud 10 minuter under lock. Servera till det grillade.
Foto: Eva Hildén
Annons