Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fiskspett med grillad spetskål

09 jul, 2024
AvCarolina Soudah
Recept på fiskspett med grillad spetskål
Eva Hilden Smith
Fiskspetten med tomatsåsen går hand i hand men rättens stjärna är utan tvekan den grillade spetskålen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Fiskspett med grillad spetskål

Tomatsåsen får fin smak av timjan som passar bra till fisk.

Goda fiskspett med grillad spetskål
Fiskspett med rostad spetskål. Eva Hilden Smith
Annons

2 portioner

Du behöver:

150 g laxfilé
150 g fast vit fisk, t ex kolja
½ röd snackpaprika
Ca 1 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar
½ msk olivolja

Tomatsås:

½ gul lök
½ vitlöksklyfta
1 msk olivolja till stekning
1 dl vitt vin
2 dl finkrossade tomater
½ tsk strösocker
½ tsk torkad timjan

Grillad kål:

300 g spetskål eller vitkål
½ msk olivolja

Gör så här:

  1. Varva bitar av lax, vit fisk och paprika i bitar på spett. Pressa över citronsaft, salta och peppra. Låt dra i ca 20 minuter.
  2. Kål: Skär kålen i fyra klyftor. Gnid in med olja och salt och grilla den mjuk på grillen över indirekt värme ca 20 minuter, vänd då och då.
  3. Pensla fiskspetten med olja och grilla i ett par minuter på varje sida, tills de är klara.
  4. Sås: Fräs finhackad lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll på vin och låt koka ihop till hälften. Häll på tomater, socker, timjan, salt och peppar. Sjud 10 minuter under lock. Servera till det grillade.

Foto: Eva Hildén

Annons