Flatbread med persilja och oregano
09 jul, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Gröna, sköna flatbreads smaksatta med persilja och oregano svänger du enkelt ihop hemma! Perfekta att göra wraps på!
Annons
Flatbread med persilja och oregano
Bjud dig själv på en färggrann wrap med hemlagat tunnbröd.
Annons
6 stycken
Du behöver:
1 knippe bredbladig persilja
1 näve färsk oregano
2 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
2 msk olivolja
325 g (5 ½ dl) vetemjöl
Gör så här:
- Skölj och plocka örterna. Mixa dem tillsammans med vattnet.
- Lös upp jästen i örtblandningen i en bunke och tillsätt salt och olivolja. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och arbeta degen tills den är lätt och smidig. Låt den jäsa på en varm plats i 1 timme.
- Knåda degen och dela den i 6 lika stora bitar. Rulla degbitarna till bollar och kavla ut dem var för sig till runda, platta tunnbröd.
- Stek bröden ca 5 minuter på var sida i en varm stekpanna. Servera flatbreaden varma, fyllda med till exempel krispig sallad, tzatziki och kyckling.
Foto: Betina Hastoft
Annons