Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Flatbread med persilja och oregano

09 jul, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på flatbread med persilja och oregano
Betina Hastoft
Gröna, sköna flatbreads smaksatta med persilja och oregano svänger du enkelt ihop hemma! Perfekta att göra wraps på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #3: Cruditéer med lökdippBrand logo
Middag hos Wood #3: Cruditéer med lökdipp

Flatbread med persilja och oregano

Bjud dig själv på en färggrann wrap med hemlagat tunnbröd.

Det är inte alls särskilt svårt att baka egna flatbreads med persilja och oregano
Betina Hastoft
Annons

6 stycken

Du behöver:

1 knippe bredbladig persilja
1 näve färsk oregano
2 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
2 msk olivolja
325 g (5 ½ dl) vetemjöl

Gör så här:

  1. Skölj och plocka örterna. Mixa dem tillsammans med vattnet.
  2. Lös upp jästen i örtblandningen i en bunke och tillsätt salt och olivolja. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och arbeta degen tills den är lätt och smidig. Låt den jäsa på en varm plats i 1 timme.
  3. Knåda degen och dela den i 6 lika stora bitar. Rulla degbitarna till bollar och kavla ut dem var för sig till runda, platta tunnbröd.
  4. Stek bröden ca 5 minuter på var sida i en varm stekpanna. Servera flatbreaden varma, fyllda med till exempel krispig sallad, tzatziki och kyckling.

Foto: Betina Hastoft

Annons