Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fluffig pavlova med lemoncurd

23 feb, 2024
AvCamilla Pérez
Recept på pavlova med lemon curd
Lina Eidenberg Adamo
Pavlova är en läcker marängtårta som alltid känns lyxig att bjuda på. Extra god blir den med lemon curd!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig mandaringlass med vit chokladsåsBrand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Fluffig pavlova med lemoncurd

Den söta tårtan blir en festlig avslutning på vilken middag som helst!

En fluffig pavlova är en festlig avslutning på vilken middag som helst
Lina Eidenberg Adamo
Annons

8 bitar

Du behöver:

7 äggvitor
5 dl strösocker
Saft av 1/2 citron

Lemon curd:

2 citroner
1 ½ dl strösocker
1 msk maizena
2 ägg
50 g smör

Topping:

1 ½ dl lemoncurd
3 dl vispgrädde
1 förpackning physalis
200 g godis
Myntakvist

Gör så här:

  1. Börja med att göra lemoncurd. Tvätta citronerna och riv skalet. Pressa ut juicen i en kastrull och tillsätt zesten. Koka upp och sila sedan bort zesten. Rör i socker, majsstärkelse och ägg och låt sjuda i några minuter under omrörning tills krämen har tjocknat. Ta kastrullen från värmen och klicka i smöret. Rör tills det smält och låt svalna. Förvara curden i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop äggvitorna, sockret och citronsaften i en rostfri skål. Ställ skålen över sjudande vatten och vispa kraftigt för hand tills marängen blir ca 65 grader. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa, men med elvisp, tills marängen svalnat. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita upp en rundel på pappret. Bygg upp marängen innanför rundeln och försök få den så hög som möjligt. Grädda marängen mitt i ugnen i ca 1 timme, tills den fått fin färg. Låt marängen svalna.
  3. Vispa grädden och toppa marängen med lemoncurd, grädde, physalis och godis. Avsluta med att dekorera med en ­myntakvist på toppen.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Annons