Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frasiga spena­trullar med citrus- och fetasallad

08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på frasiga spenatrullar med citrus- och fetasallad
Columbus Leth
Börja middagen med frasiga spenatrullar som här serveras med en frisk citrus- och fetasallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #1: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood #1: Så gör du en krämig spenatpasta

Frasiga spena­trullar med citrus- och fetasallad

Med smördeg fixar du frasiga spenatrullar på ett kick.

Annons

4 portioner

Tid: 55 minuter

Du behöver:

400 g fryst spenat
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Olivolja, till stekning
100 g fetaost
Salt och nymalen svartpeppar
200 g smördeg
1 ägg, till pensling

Citrus- och fetasallad:

3 apelsiner
3 blodapelsiner
4 klementiner
Salt och peppar
1 granatäpple
150 g fetaost
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkade chiliflakes
1 näve färsk mynta

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200°. Tina spenaten och låt vattnet rinna av. Skala lök, skär i tunna strimlor. Skala och finhacka vitlök.
  2. Fräs löken i lite olja i en panna några minuter tills den är blank och genomskinlig men inte tar färg. Tillsätt vitlöken och spenaten och fortsätt fräsa i ytterligare två minuter. Låt spenatblandningen svalna något och blanda med smulad fetaost, salt och peppar.
  3. Skär smördegen i 8 rutor och fördela spenatfyllningen i mitten av varje. Vik in sidorna och rulla degen runt fyllningen. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  4. Klipp några öppningar i toppen av rullarna och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda rullarna i ugnen i 20–25 minuter tills de är gyllene och genomstekta.
  5. Skala apelsinerna, ta bort de vita hinnorna, skiva fruktköttet. Skala och skiva klementinerna. Lägg upp citrusfrukterna på en tallrik och smaka av med salt och peppar. Skär granatäpplet i klyftor, ta ut kärnorna. Skär fetan i grova bitar och lägg på citrusfrukterna.
  6. Ringla honung och olja över citrussalladen. Toppa med oregano, chiliflakes, granatäpplekärnor och mynta. Servera genast.

Foto: Pernille Enoch, Columbus Leth, Lene Samsø

Annons