Frasiga spenatrullar med citrus- och fetasallad
08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
Börja middagen med frasiga spenatrullar som här serveras med en frisk citrus- och fetasallad.
Annons
Frasiga spenatrullar med citrus- och fetasallad
Med smördeg fixar du frasiga spenatrullar på ett kick.
Annons
4 portioner
Tid: 55 minuter
Du behöver:
400 g fryst spenat
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Olivolja, till stekning
100 g fetaost
Salt och nymalen svartpeppar
200 g smördeg
1 ägg, till pensling
Citrus- och fetasallad:
3 apelsiner
3 blodapelsiner
4 klementiner
Salt och peppar
1 granatäpple
150 g fetaost
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkade chiliflakes
1 näve färsk mynta
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200°. Tina spenaten och låt vattnet rinna av. Skala lök, skär i tunna strimlor. Skala och finhacka vitlök.
- Fräs löken i lite olja i en panna några minuter tills den är blank och genomskinlig men inte tar färg. Tillsätt vitlöken och spenaten och fortsätt fräsa i ytterligare två minuter. Låt spenatblandningen svalna något och blanda med smulad fetaost, salt och peppar.
- Skär smördegen i 8 rutor och fördela spenatfyllningen i mitten av varje. Vik in sidorna och rulla degen runt fyllningen. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Klipp några öppningar i toppen av rullarna och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda rullarna i ugnen i 20–25 minuter tills de är gyllene och genomstekta.
- Skala apelsinerna, ta bort de vita hinnorna, skiva fruktköttet. Skala och skiva klementinerna. Lägg upp citrusfrukterna på en tallrik och smaka av med salt och peppar. Skär granatäpplet i klyftor, ta ut kärnorna. Skär fetan i grova bitar och lägg på citrusfrukterna.
- Ringla honung och olja över citrussalladen. Toppa med oregano, chiliflakes, granatäpplekärnor och mynta. Servera genast.
Foto: Pernille Enoch, Columbus Leth, Lene Samsø
Annons