Parmaskinka med parmesantryffelkräm och pinjenötter
08 jul, 2024
AvCatarina König
Lyxa till det med en snabb men lyxig förrätt – bjud på parmaskinka med parmesantryffelkräm och pinjenötter.
Annons
Parmaskinka med parmesantryffelkräm och pinjenötter
Ibland serverar Catarina Königs den här rätten med en bit grillad citron att pressa över. Så gott!
Annons
4 portioner
Du behöver:
8–12 skivor parmaskinka
2 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan
4–6 droppar tryffelolja
½ citron, rivet skal
Salt
Nymalen svartpeppar
Topping:
30 g pinjenötter
Ruccola
Olivolja
Flingsalt
Gör så här:
- Vispa samman crème fraiche, parmesan, olja, citronzest, salt och peppar med elvisp. Vispa tills det blir en fluffig och fin kräm. Smaka eventuellt av med lite mer salt och svartpeppar.
- Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de blir gyllene.
- Lägg upp 2–3 stora parmaskinkskivor per tallrik. Toppa med ruccola och klicka ut parmesan- och tryffelkrämen.
- Strö över pinjenötter och ringla över lite olivolja. Avsluta med lite flingsalt på toppen.
Recept och foto: Catarina König
Annons