Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatVintips till middagen

Parmaskinka med parmesan­tryffelkräm och pinjenötter

08 jul, 2024
AvCatarina König
Parmaskinka med parmesan­tryffelkräm och pinjenötter
Lyxa till det med en snabb men lyxig förrätt – bjud på parmaskinka med parmesantryffelkräm och pinjenötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så lyckas du med din aioliBrand logo
Så lyckas du med din aioli

Parmaskinka med parmesan­tryffelkräm och pinjenötter

Ibland serverar Catarina Königs den här rätten med en bit grillad citron att pressa över. Så gott!

Annons

4 portioner

Du behöver:

8–12 skivor parmaskinka
2 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan
4–6 droppar tryffelolja
½ citron, rivet skal
Salt
Nymalen svartpeppar

Topping:

30 g pinjenötter
Ruccola
Olivolja
Flingsalt

Gör så här:

  1. Vispa samman crème fraiche, parmesan, olja, citronzest, salt och peppar med elvisp. Vispa tills det blir en fluffig och fin kräm. Smaka eventuellt av med lite mer salt och svartpeppar.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de blir gyllene.
  3. Lägg upp 2–3 stora parmaskinkskivor per tallrik. Toppa med ruccola och klicka ut parmesan- och tryffelkrämen.
  4. Strö över pinjenötter och ringla över lite olivolja. Avsluta med lite flingsalt på toppen.

Recept och foto: Catarina König

Annons