Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Friterad brie med blåbär

05 jan, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på friterad brie med blåbär
Friterad brieost kan vara bland det godaste som finns. Servera den med blåbärssylt som pricken över i:et!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Friterad brie med blåbär

Använd sommarens bär från frysen och gör den här läckra rätten!

Så gör du friterad brie med blåbär

6 portioner

Annons

Du behöver:

6 skivor brieost
2 ägg
1 dl vetemjöl
4 dl ströbröd
4 dl smakneutral olja till stekning

Blåbärssylt:

250 g blåbär
2 msk farinsocker
1 ½ dl syltsocker

Till servering:

Ev fullkornskex

Gör så här:

  1. Koka blåbär i en kastrull med socker, tills sockret smält och bären är mjuka, 3–10 minuter beroende på bär. Skumma av och häll upp i en skål. Låt stå kallt fram till servering.
  2. Ta ut osten ur kylen, skär i lagom stora skivor. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Slå upp mjöl i en annan tallrik och ströbröd i en tredje. Vänd ostskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
  3. Stek brieosten gyllene i varm olja i en kastrull. Ta upp och låt droppa av på hushållspapper. Servera strax med blåbärssylt och gärna några kex.

Foto: Rikke Westesen

Annons