Friterad brie med blåbär
05 jan, 2023
AvLouisa Lorang
Friterad brieost kan vara bland det godaste som finns. Servera den med blåbärssylt som pricken över i:et!
Annons
Friterad brie med blåbär
Använd sommarens bär från frysen och gör den här läckra rätten!
6 portioner
Annons
Du behöver:
6 skivor brieost
2 ägg
1 dl vetemjöl
4 dl ströbröd
4 dl smakneutral olja till stekning
Blåbärssylt:
250 g blåbär
2 msk farinsocker
1 ½ dl syltsocker
Till servering:
Ev fullkornskex
Gör så här:
- Koka blåbär i en kastrull med socker, tills sockret smält och bären är mjuka, 3–10 minuter beroende på bär. Skumma av och häll upp i en skål. Låt stå kallt fram till servering.
- Ta ut osten ur kylen, skär i lagom stora skivor. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Slå upp mjöl i en annan tallrik och ströbröd i en tredje. Vänd ostskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
- Stek brieosten gyllene i varm olja i en kastrull. Ta upp och låt droppa av på hushållspapper. Servera strax med blåbärssylt och gärna några kex.
Foto: Rikke Westesen
Annons