Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Friterade räkor med kimchimajo

06 sep, 2022
AvLouisa Lorang
Recept på friterade räkor med kimchimajo
Vill du imponera på gästerna så bjuder du på friterade räkor med kimchimajo till bubblet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mousserande vin – så väljer du rätt glasBrand logo
Mousserande vin – så väljer du rätt glas

Friterade räkor med kimchimajo

Mumsigt, hett drinktilltugg som äts med händerna.

Bjud på friterade räkor med kimchimajo

12 stycken

Annons

Du behöver:

Kimchimajo:

150 g kimchi
1½ dl majonnäs
Salt

Friterade räkor:

12 skalade MSC-märkta jätteräkor, råa
2 dl vetemjöl
3 ägg
3 dl panko/ströbröd
4 dl frityrolja
Salt

Till servering:

2 huvuden gemsallat
2 nävar färsk koriander
4 rädisor1 lime

Gör så här:

  1. Hacka kimchi och blanda med majonnäs och lite salt i en skål.
  2. Häll mjöl, ägg och ströbröd i separata djupa tallrikar. Vispa äggen med en gaffel. Vänd räkorna i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp oljan i en liten kastrull eller djup stekpanna, och fritera räkorna i 2–3 minuter totalt. Vänd runt under tiden så de blir gyllene på alla sidor. Krydda med salt.
  3. Skölj och torka sallaten, plocka isär bladen och lägg upp på ett stort fat. Skölj koriandern och hacka grovt. Skölj rädisorna och skär i tunna skivor.
  4. Lägg lite kimchimajonnäs på varje sallatsblad. Toppa med räkor, rädisor och koriander och servera genast med limeklyftor.

Foto: Columbus Leth

Annons