Friterade räkor med kimchimajo
06 sep, 2022
AvLouisa Lorang
Vill du imponera på gästerna så bjuder du på friterade räkor med kimchimajo till bubblet!
Annons
Friterade räkor med kimchimajo
Mumsigt, hett drinktilltugg som äts med händerna.
12 stycken
Annons
Du behöver:
Kimchimajo:
150 g kimchi
1½ dl majonnäs
Salt
Friterade räkor:
12 skalade MSC-märkta jätteräkor, råa
2 dl vetemjöl
3 ägg
3 dl panko/ströbröd
4 dl frityrolja
Salt
Till servering:
2 huvuden gemsallat
2 nävar färsk koriander
4 rädisor1 lime
Gör så här:
- Hacka kimchi och blanda med majonnäs och lite salt i en skål.
- Häll mjöl, ägg och ströbröd i separata djupa tallrikar. Vispa äggen med en gaffel. Vänd räkorna i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp oljan i en liten kastrull eller djup stekpanna, och fritera räkorna i 2–3 minuter totalt. Vänd runt under tiden så de blir gyllene på alla sidor. Krydda med salt.
- Skölj och torka sallaten, plocka isär bladen och lägg upp på ett stort fat. Skölj koriandern och hacka grovt. Skölj rädisorna och skär i tunna skivor.
- Lägg lite kimchimajonnäs på varje sallatsblad. Toppa med räkor, rädisor och koriander och servera genast med limeklyftor.
Foto: Columbus Leth
Annons