Sparris med chiliräkor och limedressing
12 jul, 2022
AvLouisa Lorang
Nej, vi kan inte få nog av sparris! Låt de smaka som bäst med heta chiliräkor och syrlig limedressing!
Annons
Sparris med chiliräkor och limedressing
Vackert med läckra smaker och piggt sting av chili och syrlig dressing.
4 portioner
Annons
Du behöver:
2 knippen grön sparris
2 msk olivolja
Salt
75 g babyspenat
1 citron
1 knippe färsk dill
Svartpeppar
Chiliräkor:
½ färsk röd chili
200 g skalade räkor
½ citron
2 msk olivolja
Salt
Limedressing:
2 dl grekisk yoghurt
1 lime
1 tsk dijonsenap
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
Dill
Gör så här:
- Bryt av och kasta de nedre träiga delarna på sparrisarna. Koka sparrisarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Låt droppa av och vänd runt i hälften av oljan och salt i en skål.
- Skölj och torka spenaten och vänd ner med resterande olja, citronsaft, plockad dill (spar gärna lite till garnering), salt och peppar i en annan skål.
- Hacka chilin fint. Blanda räkor, chili, citronsaft, olja och salt.
- Blanda yoghurt med limesaft, senap, salt och peppar. Fördela spenaten på tallrikar, lägg sparris ovanpå. Toppa med limedressing och chiliräkor och strö dill över.
Foto: Columbus Leth
Annons