Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Friterade räkor med kryddmajo

09 jul, 2024
AvThomas Alcayaga
Recept på friterade räkor med kryddmajo
columbus leth
Friterade räkor med smakrik kryddmajo är god plockmat som skriker sommar! En given succé på bordet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo
Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Friterade räkor med kryddmajo

Om du vill att det ska gå fort, kan du bjuda på färdigköpt och smaksatt majonnäs till räkorna.

Bjud på friterade räkor med kryddmajo
columbus leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

200 g räkor med skal
100 g (1¾ dl) durumvetemjöl
1 tsk rökt paprika
Salt och peppar
1 liter frityrolja

Kryddmajo:

1 vitlöksklyfta
1 msk gräslök
20 g soltorkade tomater
15 g kapris
125 g (1¼ dl) majonnäs
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skölj räkorna ordentligt och klappa dem torra med hushållspapper.
  2. Blanda mjöl, paprika, salt och peppar i en skål. Vänd räkorna i blandningen och låt dem dra i några minuter.
  3. Värm oljan till 180° i en kastrull. Fritera räkorna i två omgångar i 2–3 minuter, tills de är gyllenbruna och frasiga. Låt räkorna rinna av på hus­hållspapper. Strö över lite salt.
  4. Kryddmajo: Skala och finriv vitlöksklyftan. Skölj och finhacka gräslöken. Låt de soltorkade tomaterna och kaprisen rinna av och hacka dem fint.
  5. Blanda vitlök, gräslök, soltorkade tomater och kapris med majonnäs i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera de friterade räkorna direkt med krydd­majonnäsen.

Foto: Columbus Leth

Annons