Friterade räkor med kryddmajo
09 jul, 2024
AvThomas Alcayaga
Friterade räkor med smakrik kryddmajo är god plockmat som skriker sommar! En given succé på bordet.
Annons
Friterade räkor med kryddmajo
Om du vill att det ska gå fort, kan du bjuda på färdigköpt och smaksatt majonnäs till räkorna.
Annons
4 portioner
Du behöver:
200 g räkor med skal
100 g (1¾ dl) durumvetemjöl
1 tsk rökt paprika
Salt och peppar
1 liter frityrolja
Kryddmajo:
1 vitlöksklyfta
1 msk gräslök
20 g soltorkade tomater
15 g kapris
125 g (1¼ dl) majonnäs
Salt och peppar
Gör så här:
- Skölj räkorna ordentligt och klappa dem torra med hushållspapper.
- Blanda mjöl, paprika, salt och peppar i en skål. Vänd räkorna i blandningen och låt dem dra i några minuter.
- Värm oljan till 180° i en kastrull. Fritera räkorna i två omgångar i 2–3 minuter, tills de är gyllenbruna och frasiga. Låt räkorna rinna av på hushållspapper. Strö över lite salt.
- Kryddmajo: Skala och finriv vitlöksklyftan. Skölj och finhacka gräslöken. Låt de soltorkade tomaterna och kaprisen rinna av och hacka dem fint.
- Blanda vitlök, gräslök, soltorkade tomater och kapris med majonnäs i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Servera de friterade räkorna direkt med kryddmajonnäsen.
Foto: Columbus Leth
Annons