Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frasiga smördegsflarn med räkröra

23 feb, 2024
AvCamilla Pérez
Recept på smördegsflarn med räkröra
Lina Eidenberg Adamo
Dessa frasiga smördegsflarn toppar du med en oemotståndlig räkröra. Försvinnande goda!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

smördegsflarn med räkröra

Frasiga flarn toppade med en smaskig röra.

Frasiga smördegsflarn med räkröra kommer försvinna i ett nafs
Lina Eidenberg Adamo
Annons

6 stycken

Du behöver:

2 ark färdig smördeg för 12 rundlar
4 dl crème fraiche
400 g skalade räkor
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk hackad dill
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Dekoration:

Ett litet knippe dill
Ett litet knippe solrosskott

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut den färdiga degen med pappret under på en plåt. Stansa ut ca 6 rundlar med hjälp av till exempel en skål och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de får en gyllene färg. Tryck till dem upptill ifall de blåst upp mycket.
  2. Blanda alla ingredienser till röran och klicka röran på rundlarna strax innan servering. Dekorera med dill och solrosskott.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Annons