Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frittata med ­chorizo och rucola

24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på frittata med chorizo och rucola
En frittata tillagas enkelt i ugnen eller på spisen och fylls med det du föredrar – chorizo, rucola eller halloumi!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Frittata med ­chorizo och rucola

Potatis och chorizokorv gör frittatan matig. Äter du inte kött är det bara att hoppa över chorizon, ersätt till exempel med halloumi eller paprika.

Gör en matig frittata med chorizo och rucola till helgens brunch

4 portioner

Annons

Du behöver:

150 g kokt potatis
2 msk olivolja till stekning
2 gula lökar
200 g rå chorizo
Salt och nymaldpeppar
6 ägg
50 g pecorinoost

Till servering:

2 nävar rucola
Ev chilisås

Gör så här:

  1. Skär potatisarna i mindre bitar och stek i olja i ett par minuter till gyllene. Skala och skär lökarna i smala klyftor och lägg i pannan med potatisen. Låt steka med tills de börjar ”öppna sig”.
  2. Tryck ut färsen ur korvarna i pannan och stek tills den har släppt en del fett. Löken ska vara mjuk och lök och potatis gyllene. Salta och peppra.
  3. Vispa äggen med salt, peppar och pecorino i en skål. Häll smeten i pannan och sänk värmen. Stek under lock i 15–20 minuter tills smeten har stelnat. Du kan också grädda frittatan i ugnen på 175° i 15–20 minuter.
  4. Servera med rucola och ev lite chilisås.

Foto: Columbus Leth

Annons