Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig frittata med tomat, mozzarella och spenat

24 maj, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på frittata med tomat, mozzarella och spenat
Peter Kam
Det finns många anledningar till att vi älskar frittata! Det är enkelt och du kan använda det du har hemma – just här har vi fyllt den med tomat, mozzarella och spenat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Cruditéer med lökdippBrand logo
Middag hos Wood: Cruditéer med lökdipp

Krämig frittata med tomat, mozzarella och spenat

En krämig frittata svänger man snabbt ihop. Servera på grovt bröd så mättar den ännu bättre.

Annons

2 portioner

Du behöver:

½ gul lök
1 msk olivolja
70 g babyspenat
4 ägg
1 msk riven parmesan
1 tsk torkad timjan
10 körsbärstomater, gärna blandade färger
125 g mozzarella i bitar
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

½ kruka gräslök
4 skivor grovt bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär lök i tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken mjuk och glansig. Tillsätt spenat och rör om tills den faller ihop.
  2. Vispa ihop ägg, parmesan och timjan i en skål. Salta och peppra.
  3. Flytta över löken och spenat i en ugnsfast form. Häll över äggstanningen, tryck i halverade tomater och mozzarella i bitar.
  4. Grädda i ugnen i 10–15 minuter tills omeletten fått färgoch blivit helt tillagad.
  5. Klipp över gräslök och servera frittatan tillsammans med bröd.

Foto: Peter Kam, Nick Degn

Annons