Panzanella med burrata
26 maj, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Färska tomater är stjärnan i den italienska salladen panzanella som här toppas med burrata. Ät och njut!
Annons
Panzanella med burrata
Färska tomater får glänsa i den klassiska italienska salladen med bröd.
2 portioner
Annons
Du behöver:
5 stora tomater, gärna olika färger
1 rödlök
4 skivor bröd
2 tsk olivolja
2 tsk vit balsamvinäger
Salt och svartpeppar
1 boll färsk burrata, ca 125 g
Färsk basilika
Gör så här:
- Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Skala rödlöken och skär i tunna skivor. Pensla brödskivorna med olja, rosta dem gyllenei en stekpanna och skär i lite mindre bitar.
- Rör ihop olja, balsamvinäger, salt och peppar till en dressing i en skål. Lägg upp tomatskivor och brödbitar på en tallrik och strö över rödlök. Lägg burratan ovanpå och toppa med dressing och basilikablad.
Foto: Betina Hastoft
Annons