Frittata med zucchini och getost
07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
En frittata kan fyllas med i stort sett vad som helst – i just denna hittar du bland annat zucchini, getost och pecorino.
Annons
Frittata med zucchini och getost
Servera kall, eller värm på den igen under folie i ugnen.
6 portioner
Annons
Du behöver:
2 små zucchini
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
Salt och peppar
Olivolja till formen
100 g färsk getost
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
6 ägg
100 g pecorino
Till servering:
1 näve färsk oregano
2 msk riven pecorino
Gör så här:
- Skölj zucchinin och skär dem i tjocka skivor. Skala löken och skär dem i klyftor. Skala vitlöken och hacka dem fint. Stek allt i 5–6 minuter i olja i en panna. Grönsakerna ska ta lite färg, men inte för mycket. Krydda med salt.
- Smörj en pajform med olivolja och fördela grönsakerna i den. Sätt ugnen på 220°. Vispa getost tillsammans med yoghurt, senap och ägg i en skål med elvisp. Riv i pecorino och smaka av med salt och peppar. Häll äggblandningen över grönsakerna.
- Sätt in formen i ugnen och grädda i 25–30 minuter, eller tills frittatan är gyllene och genomstekt. Toppa med färsk oregano och strö över nyriven pecorino.
Foto: Rikke Westesten, Peter Kamm
Annons