5 galet goda grytor
1. Kryddig cajunkyckling med chorizo
Det här är en av våra populäraste grytor genom tiderna! Här får en matig gryta med både kyckling och chorizo i cayunkryddad tomatsås. Servera med ett gott bröd att suga upp den härliga såsen med.
Recept: Kryddig cajunkyckling
2. Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk
Röd curry, citrongräs, ingefära och kokosmjölk gör den här thailändska fiskgrytan till en härlig, krämig och het favorit. Ät som den här eller servera med nykokat ris.
Recept: Thailändsk fiskgryta med räkor
3. Malaysisk grönsaksgryta med paneer eller halloumi
En suverän vegetarisk gryta fullpackad med smak och matiga grönsaker. Den här malaysiska grönsaksgrytan görs med paneer, men är det svårt att hitta går det lika bra med halloumi. Servera gärna med papadamm eller naan.
Recept: Malaysisk grönsaksgryta
4. Långkokt chili på högrev med mörk choklad
Det låter kanske konstigt med choklad i chiligryta, men frukta inte – det ger en fyllig och härlig smak. Toppa med sval crème fraiche.
Recept: Chili på högrev med mörk choklad
5. Marockansk lammgryta med aprikoser och mandel
Fruktig och smakrik lammgryta, med torkade aprikoser och en liten ton av kanel! Toppa med koriander och servera med couscous.
Recept: Marockansk lammgryta
Recept: Lotta Bäckström
Styling: Pojan Lindeblad
Foto: Matilda Lindeblad