Glassig jordgubbscheesecake
24 maj, 2024
AvRedaktionen ELLE
Låt det bästa av två världar mötas i den här somriga cheesecaken som påminner om en glasstårta deluxe – men mycket godare!
Annons
Glassig jordgubbscheesecake
En härlig cheesecake som serveras fryst, lite som en glasstårta.
Annons
10 bitar
Du behöver:
Botten:
20 digestivekex
150 g smält smör
½ dl mjölkchokladknappar eller hackad mjölkchoklad
Fyllning:
200 g jordgubbar
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
200 g naturell färskost
2 dl vispgrädde
Garnering:
200 g jordgubbar
2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Mixa digestivekexen i en matberedare, häll i det smälta smöret och mixa till en jämn smet. Rör ner chokladknappar.
- Klä botten på en springform på 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Packa och pressa ner digestivesmulet i botten och sedan ända upp på kanterna. Ställ in i frysen.
- När botten är fryst, vispa kondenserad mjölk och färskost. Vispa ner vispgrädden till en tjock glassmet.
- Dela upp smeten i två delar. Skölj, snoppa och mixa jordgubbarna till en puré. Vänd ner purén i den ena hälften av smeten och rör om till en jämn blandning. Häll den vita smeten i formen och ställ in i frysen tills den stelnat helt. Ta ut, häll över jordgubbssmeten och ställ in i frysen tills den också fryst.
- Vid servering: Ta fram cheesecaken från frysen, vispa grädde och bred den på toppen. Lägg på färska jordgubbar och servera.
Annons