Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatVintips till middagen

Glassig jordgubbscheesecake

24 maj, 2024
AvRedaktionen ELLE
Recept på glassig jordgubbscheesecake
Stockfood
Låt det bästa av två världar mötas i den här somriga cheesecaken som påminner om en glasstårta deluxe – men mycket godare!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bubbelpops med jordgubbarBrand logo
Bubbelpops med jordgubbar

Glassig jordgubbscheesecake

En härlig cheesecake som serveras fryst, lite som en glasstårta.

Annons

10 bitar

Du behöver:

Botten:

20 digestivekex
150 g smält smör
½ dl mjölkchokladknappar eller hackad mjölkchoklad

Fyllning:

200 g jordgubbar
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
200 g naturell färskost
2 dl vispgrädde

Garnering:

200 g jordgubbar
2 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Mixa digestivekexen i en matberedare, häll i det smälta smöret och mixa till en jämn smet. Rör ner chokladknappar.
  2. Klä botten på en springform på 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Packa och pressa ner digestivesmulet i botten och sedan ända upp på kanterna. Ställ in i frysen.
  3. När botten är fryst, vispa kondenserad mjölk och färskost. Vispa ner vispgrädden till en tjock glassmet.
  4. Dela upp smeten i två delar. Skölj, snoppa och mixa jordgubbarna till en puré. Vänd ner purén i den ena hälften av smeten och rör om till en jämn blandning. Häll den vita smeten i formen och ställ in i frysen tills den stelnat helt. Ta ut, häll över jordgubbssmeten och ställ in i frysen tills den också fryst.
  5. Vid servering: Ta fram cheesecaken från frysen, vispa grädde och bred den på toppen. Lägg på färska jordgubbar och servera.
Annons