Glasstårta med ananas- och mangosorbet
12 apr, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Ge glasstårtan en smak av tropikerna med denna ljuvliga ananas- och mangosorbet på en botten gjord på müsli. Så gott!
Annons
Glasstårta med ananas- och mangosorbet
Exotiska härliga smaker på knaprig botten. Mums!
Annons
8 stycken
Du behöver:
50 g smör
3 msk glukossirap
110 g müsli
1 dl kokosmjöl
Sorbet:
1 ¾ dl socker
2 ½ dl ananasjuice
2 msk limejuice
250 g tärnad mango
250 g ananasbitar (på burk)
Gör så här:
- Smält smör och glukossirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner müsli och kokosmjöl. Rör om blandningen väl. Klä en avlång bakform med bakplåtspapper. Häll blandningen i formen och tryck till den ordentligt.
- Sorbet: Koka upp socker, ananasjuice och limejuice i en kastrull tills sockret har löst sig. Kyl lagen. Mixa sockerlag, mango och ananas i en mixer. Häll blandningen i en form. Ställ den i frysen tills den har en konsistens som sorbet. Bred ut glassen över kokosbottnen i kakformen. Täck glassen med plastfilm. Ställ kakformen i frysen i minst 3 timmar. Ta ut från frysen, skär kakan i 8 skivor och servera genast.
Foto: Betina Hastoft
Annons