Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Glasstårta med ­ananas- och ­mangosorbet

12 apr, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på glasstårta med ananas- och mangosorbet
Betina Hastoft
Ge glasstårtan en smak av tropikerna med denna ljuvliga ananas- och mangosorbet på en botten gjord på müsli. Så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du alkoholfri Virgin Pina ColadaBrand logo
Så gör du alkoholfri Virgin Pina Colada

Glasstårta med ­ananas- och ­mangosorbet

Exotiska härliga smaker på knaprig botten. Mums!

Så gör du en exotisk glasstårta med ananas- och mangosorbet
Betina Hastoft
Annons

8 stycken

Du behöver:

50 g smör
3 msk glukossirap
110 g müsli
1 dl kokosmjöl

Sorbet:

1 ¾ dl socker
2 ½ dl ananasjuice
2 msk limejuice
250 g tärnad mango
250 g ananasbitar (på burk)

Gör så här:

  1. Smält smör och glukossirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner müsli och kokosmjöl. Rör om blandningen väl. Klä en avlång bakform med bakplåtspapper. Häll blandningen i formen och tryck till den ordentligt.
  2. Sorbet: Koka upp socker, ananasjuice och limejuice i en kastrull tills sockret har löst sig. Kyl lagen. Mixa sockerlag, mango och ananas i en mixer. Häll blandningen i en form. Ställ den i frysen tills den har en konsistens som sorbet. Bred ut glassen över kokosbottnen i kakformen. Täck glassen med plastfilm. Ställ kakformen i frysen i minst 3 timmar. Ta ut från frysen, skär kakan i 8 skivor och servera genast.

Foto: Betina Hastoft

Annons