Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Glasstårta med skogsbär och kexbotten

05 jan, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på glasstårta med skogsbär och kexbotten
Betina Hastoft
Glasstårta är en barnsligt god efterrätt – här med skogsbärsglass och kexbotten smaksatt med choklad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Glasstårta med skogsbär och kexbotten

Mörka bär och botten med havrekex och kakao – mumma!

En god glasstårta med skogsbär och kexbotten är en alltid uppskattad desser
Betina Hastoft
Annons

8 bitar

Du behöver:

Kexbotten med choklad:

150 g havrekex
1 msk kakao
60 g mörk choklad

Skogsbärsglass:

250 g frysta blåa bär, ex blåbär och björnbär
½ dl strösocker
8 dl vaniljglass

Till servering:

Björnbär
Ev lite röd harsyra

Gör så här:

  1. Krossa kexen och blanda dem med kakao i en skål. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Rör ihop chokladen med kexen och kakaon. Klä en liten form, 10 x 20 cm, med bakplåtspapper och tryck ut kexblandningen i botten.
  2. Blanda frysta bär med socker i matberedare. Tillsätt vaniljglass och blanda till en krämig massa med en konsistens som mjukglass. Bred genast ut skogsbärs­glassen ovanpå kexbottnen. Jämna till ytan och låt glassen stå i frysen i ca 3 timmar.
  3. Skär tårtan i 8 bitar. Garnera med björnbär och ev röd harsyra.

Foto: Betina Hastoft

Annons