Glasstårta med skogsbär och kexbotten
05 jan, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Glasstårta är en barnsligt god efterrätt – här med skogsbärsglass och kexbotten smaksatt med choklad.
Annons
Glasstårta med skogsbär och kexbotten
Mörka bär och botten med havrekex och kakao – mumma!
Annons
8 bitar
Du behöver:
Kexbotten med choklad:
150 g havrekex
1 msk kakao
60 g mörk choklad
Skogsbärsglass:
250 g frysta blåa bär, ex blåbär och björnbär
½ dl strösocker
8 dl vaniljglass
Till servering:
Björnbär
Ev lite röd harsyra
Gör så här:
- Krossa kexen och blanda dem med kakao i en skål. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Rör ihop chokladen med kexen och kakaon. Klä en liten form, 10 x 20 cm, med bakplåtspapper och tryck ut kexblandningen i botten.
- Blanda frysta bär med socker i matberedare. Tillsätt vaniljglass och blanda till en krämig massa med en konsistens som mjukglass. Bred genast ut skogsbärsglassen ovanpå kexbottnen. Jämna till ytan och låt glassen stå i frysen i ca 3 timmar.
- Skär tårtan i 8 bitar. Garnera med björnbär och ev röd harsyra.
Foto: Betina Hastoft
Annons