Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Glöggmarinerade päron med vaniljglass

06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på glöggmarinerade päron med vaniljglass
De kryddiga glöggmarinerade päronen balanseras på bästa möjliga sätt med söt vaniljglass. Ljuvligt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du festlig glöggsangria med granatäppleBrand logo
Så gör du festlig glöggsangria med granatäpple

Glöggmarinerade päron med vaniljglass

Päronen får en fin rödlila färg och en helt ny smak.

Så gör du glöggmarinerade päron som serveras med vaniljglass

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 fasta päron
50 g strösocker
4 dl glögg
1 dl vatten

Till servering:

50 g mörk choklad
6 dl vaniljglass med krossad choklad

Gör så här:

  1. Skala päronen från toppen till botten och låt stjälken vara kvar. Skär av lite av botten så att päronen kan stå själva. Ställ päronen tätt tillsammans i en mindre kastrull. Häll socker, glögg och vatten i kastrullen och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på lock och låt päronen sjuda i ca 25 minuter tills de är mjuka. Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen i ca 1 timme. Låt päronen rinna av och förvara dem i kylskåp fram till servering.
  2. Till servering: Hacka chokladen fint och servera päronen med glass och choklad.

Foto: Peter Kam

Annons