Glöggmarinerade päron med vaniljglass
06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
De kryddiga glöggmarinerade päronen balanseras på bästa möjliga sätt med söt vaniljglass. Ljuvligt!
Annons
Glöggmarinerade päron med vaniljglass
Päronen får en fin rödlila färg och en helt ny smak.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 fasta päron
50 g strösocker
4 dl glögg
1 dl vatten
Till servering:
50 g mörk choklad
6 dl vaniljglass med krossad choklad
Gör så här:
- Skala päronen från toppen till botten och låt stjälken vara kvar. Skär av lite av botten så att päronen kan stå själva. Ställ päronen tätt tillsammans i en mindre kastrull. Häll socker, glögg och vatten i kastrullen och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på lock och låt päronen sjuda i ca 25 minuter tills de är mjuka. Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen i ca 1 timme. Låt päronen rinna av och förvara dem i kylskåp fram till servering.
- Till servering: Hacka chokladen fint och servera päronen med glass och choklad.
Foto: Peter Kam
Annons