Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lättlagad gnocchigratäng med mozzarella

09 jul, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på gnocchigratäng med mozzarella
columbus leth
Gnocchigratäng är perfekt mat att laga när energin inte finns. De krossade tomaterna ger en fyllig sås och den krämiga mozzarellan blir pricken över i:et!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo
Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Gnocchigratäng med mozzarella

Gnocchi blir magiskt i en gratäng – toppad med härlig mozzarella och basilika.

Busenkel gnocchigratäng med mozzarella
columbus leth

Lyckas med gnocchigratäng

Annons

I en gratäng kan man antingen steka eller koka gnocchin först – eller använda den direkt ur ­förpackningen. Det är en smaksak – om du tycker om en fast konsistens på din gnocchi ska den stekas och få en liten yta, gillar du mellanfast kan du lägga i den direkt från förpackningen och vill du att den skabli väldigt mjuk och ta åt sig mycket av såsen kan du koka den innan. Prova dig fram till ditt favoritsätt!

4 portioner

Du behöver:

500 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
500 g färsk gnocchi
2–3 msk vitt vin
800 g krossade tomater
250 g mozzarella
1 tsk torkade chiliflakes
Salt och nymalen svartpeppar
2 msk olivolja

Till servering:

2 nävar färsk basilika
Ev blandad grönsallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skölj och halvera tomaterna. Skala vitlöken och skiva tunt. Fördela allt i en ugnsform tillsammans med gnocchin. Häll över vitt vin och krossade tomater. Riv den ena mozzarellan och vänd runt i såsen, skär den andra i skivor och fördela över rätten. Krydda med chiliflakes, salt och peppar. Ringla över olja. Ställ ugnsformen i ugnen i ca 15–20 minuter, tills gnocchin är mjuk.
  3. Servering: Toppa gratängen med basilika och servera.

Foto: Columbus Leth, Lisa Björner

Annons