Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatVintips till middagen

Grekisk kyckling­­sallad med tzatziki

24 maj, 2024
AvEva Boström
Recept på grekisk kycklingsallad med tzatziki
Lisa Björner
Nu tar vi den klassiska grekiska salladen till en ny nivå med både grillad kyckling och vattenmelon! Tzatzikin är ett måste!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du krämiga snabbnudlarBrand logo
Så gör du krämiga snabbnudlar

Grekisk kyckling­­sallad med tzatziki

Bjud på kycklingsallad med melon, gurka och fetaost. Servera med tzatziki.

Grilla kycklingen och gör en läcker grekisk sallad med tzatziki
Grekisk kycklingsalladmed tsatsikiLisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

600 g kycklinginnerfiléer
1 tsk salt
2 krm peppar

Marinad:

2 msk olja
1 msk kinesisk soja
1 msk citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm malen kanel
½ tsk paprikapulver

Tzatziki:

3 dl turkisk yoghurt
1 liten gurka
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja

Sallad:

1 kilo vattenmelon
1 gurka
1 liten rödlök
150 g fetaost
50 g svarta oliver
8 feferoni
Färsk mynta

Till servering:

Ev ugnsstekt potatis
Bröd

Gör så här:

  1. Tsatsiki: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter ca 1 timme.
  2. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan och salta. Blanda med yoghurt, pressad vitlök och olja.
  3. Blanda marinaden. Lägg i tunna, delade kycklingfiléer.
  4. Sallad: Skär melonen i bitar. Skiva gurkan. Finhacka rödlöken eller skär den i tunna skivor.
  5. Grilla eller stek kycklingen några minuter per sida så att den blir genomstekt. Salta och peppra, skär i bitar.
  6. Lägg melon, kött, gurka och rödlök på ett stort fat. Strö över smulad fetaost, oliver och feferoni. Garnera med mynta.
  7. Servera med tzatziki och ev ugnsstekt potatis eller bröd.

Foto: Lisa Björner

Annons