Grekisk kycklingsallad med tzatziki
24 maj, 2024
AvEva Boström
Nu tar vi den klassiska grekiska salladen till en ny nivå med både grillad kyckling och vattenmelon! Tzatzikin är ett måste!
Annons
Grekisk kycklingsallad med tzatziki
Bjud på kycklingsallad med melon, gurka och fetaost. Servera med tzatziki.
Annons
4 portioner
Du behöver:
600 g kycklinginnerfiléer
1 tsk salt
2 krm peppar
Marinad:
2 msk olja
1 msk kinesisk soja
1 msk citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm malen kanel
½ tsk paprikapulver
Tzatziki:
3 dl turkisk yoghurt
1 liten gurka
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Sallad:
1 kilo vattenmelon
1 gurka
1 liten rödlök
150 g fetaost
50 g svarta oliver
8 feferoni
Färsk mynta
Till servering:
Ev ugnsstekt potatis
Bröd
Gör så här:
- Tsatsiki: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter ca 1 timme.
- Riv gurkan grovt och krama ur vätskan och salta. Blanda med yoghurt, pressad vitlök och olja.
- Blanda marinaden. Lägg i tunna, delade kycklingfiléer.
- Sallad: Skär melonen i bitar. Skiva gurkan. Finhacka rödlöken eller skär den i tunna skivor.
- Grilla eller stek kycklingen några minuter per sida så att den blir genomstekt. Salta och peppra, skär i bitar.
- Lägg melon, kött, gurka och rödlök på ett stort fat. Strö över smulad fetaost, oliver och feferoni. Garnera med mynta.
- Servera med tzatziki och ev ugnsstekt potatis eller bröd.
Foto: Lisa Björner
Annons