Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad aubergine med misomajonnäs

07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på grillad aubergine med misomajonnäs
columbus leth
Att grilla aubergine kräver lite tålamod, vilket det kommer vara värt. De mjuka, krämiga auberginerna serveras med en helt gudomlig misomajonnäs.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du vegetarisk köttfärssås med gula ärtorBrand logo
Så gör du vegetarisk köttfärssås med gula ärtor

Grillad aubergine med misomajonnäs

När auberginerna får tillräckligt med tid på grillen blir de mjuka och krämiga inuti. Servera t ex som en del av en buffé.

Grillad aubergine med misomajonnäs är ett suveränt tillbehör på buffén
columbus leth

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 stora auberginer
2 msk olivolja
Salt

Gomashio:

1 dl sesamfrön
1 msk flingsalt

Misomajonnäs:

2 msk mörk misopasta
1 tsk flytande honung
1 msk soja
1/2 tsk sesamolja
1 dl majonnäs

Servering:

2 nävar färsk mynta
1 färsk grön chili
1 lime

Gör så här:

  1. Dela auberginerna på hälften och skär rutmönster i halvorna med en vass kniv. Droppa lite olivolja över och krydda med salt. Tillaga dem på grillen eller i en grillpanna i ca 30 minuter tills de är helt mjuka och krämiga.
  2. Gomashio: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna i 2–3 minuter, eller tills de hoppar i pannan och blir gyllene. Ta av från värmen, låt svalna lite och krossa dem i en mortel. Blanda dem med salt i en skål.
  3. Misomajonnäs: Rör ihop miso med honung, soja, sesamolja och majonnäs i en skål. Smaka av.
  4. Servering: Grovhacka myntan, finhacka chilin och skär limen i små klyftor. Lägg upp de varma auberginerna på en tallrik, bred på misomajonnäs och toppa med mynta, chili och gomashio. Servera genast med limeklyftor.

Foto: Columbus Leth

Annons