Grillad biff med kryddsmör
09 jul, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Det fina med en riktigt bra grillad biff är att den inte behöver så mycket tillbehör för att skina. Med ett gott kryddsmör och en frisk sallad är middagen komplett!
Annons
Grillad biff med kryddsmör
Sommargott på ett fat: en härligt grillad biff med smältande kryddsmör. Servera med en fräsch sallad med citrusvinägrett.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 ryggbiffar eller entrecôte
2 msk grillolja
2 tsk salt
4 krm nymalen svartpeppar
Chilismör med persilja:
1 näve bredbladig persilja
½ citron
1 färsk röd chili
150 g mjukt smör
½ tsk flingsalt
Sallad med citrusvinägrett:
250 g salladsmix
½ lime, saft och rivet skal
½ dl citronolivolja
½ tsk chiliflakes
1 msk risvinäger
1 msk honung
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skölj och finhacka persiljan. Riv citronskalet fint. Dela chilin, skrapa ur fröna och finhacka chilin. Rör ihop det mjuka smöret med persilja, citronskal, chili och salt i en skål. Forma smöret till en lång rulle och linda in den i plast. Kyl smörrullen fram till servering.
- Vinägrett: Blanda rivet skal och pressad saft från limen med olja, chiliflakes, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Lägg salladen i en skål, häll över vinägretten och blanda försiktigt.
- Gnid in biffen med grillolja, salta och peppra. Grilla köttet på en grill eller i grillpanna ca 2 minuter på var sida till önskad stekgrad.
- Skär det kalla chilismöret i skivor och servera ovanpå biffen tillsammans med salladen.
Foto: Betina Hastoft
Annons