Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad eldost med rostade tomater och balsamico

24 maj, 2024
AvCatarina König
Recept på grillad eldost med rostade tomater och balsamico
Catarina König
I den här förrätten går det bra att använda både eldost och halloumi som går bra att steka eller grilla. Kombinerat med rostade tomater blir det ren smakmagi!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Grillad eldost med rostade tomater och balsamico

En perfekt förrätt med härliga smaker. Toppa gärna rätten med rostade pinjenötter.

Börja middagen med grillad eldost med rostade tomater och balsamico
Catarina König
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 grillostar, eldostar el halloumi
12 romanticatomater på kvist
2 msk olivolja
Salt
Nymalen svartpeppar

Balsamicodressing:

2 msk crèma de balsamico
1 msk flytande honung
½ msk citronjuice
Salt
Nymalen svartpeppar

Tillbehör:

Ruccola el finbladig sallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 120º grader. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform med insidan uppåt. Salta, peppra och ringla olivolja över. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av.
  3. Halvera osten och grilla tills den blir alldeles mjuk och får fin, gyllene färg.
  4. Servering: Lägg en näve sallad på en tallrik, lägg på den nygrillade osten, och tomaterna. Ringla den sötsyrliga dressingen över. Servera direkt.

Foto: Catarina König

Annons