Grillad eldost med rostade tomater och balsamico
24 maj, 2024
AvCatarina König
I den här förrätten går det bra att använda både eldost och halloumi som går bra att steka eller grilla. Kombinerat med rostade tomater blir det ren smakmagi!
Annons
Grillad eldost med rostade tomater och balsamico
En perfekt förrätt med härliga smaker. Toppa gärna rätten med rostade pinjenötter.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 grillostar, eldostar el halloumi
12 romanticatomater på kvist
2 msk olivolja
Salt
Nymalen svartpeppar
Balsamicodressing:
2 msk crèma de balsamico
1 msk flytande honung
½ msk citronjuice
Salt
Nymalen svartpeppar
Tillbehör:
Ruccola el finbladig sallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 120º grader. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform med insidan uppåt. Salta, peppra och ringla olivolja över. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
- Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av.
- Halvera osten och grilla tills den blir alldeles mjuk och får fin, gyllene färg.
- Servering: Lägg en näve sallad på en tallrik, lägg på den nygrillade osten, och tomaterna. Ringla den sötsyrliga dressingen över. Servera direkt.
Foto: Catarina König
Annons