Grillad kalv med salvia, valnötter och pecorino
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Grillad kalv med salvia, valnötter och pecorino är en rätt som osar lyx, utan att vara svår att göra!
Annons
Grillad kalv med salvia, valnötter och pecorino
Rätten är enkel och toppingen delikat – precis som i Italien.
Annons
10 bufféportioner
Du behöver:
1 kg kalvfilé
3 msk olivolja till stekning
Salt och peppar
Topping:
2 nävar salvia
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja till stekning
1 dl valnötter
Salt
2 nävar slätbladig persilja
50 g pecorinoost
3 msk olivolja
Till servering:
Ev bröd
Gör så här:
- Stek filén i olja i stekpanna på superhög värme, så att den blir brynt runt om. Sänk värmen och låt steka färdigt i pannan, tills innertemperaturen är 56–58°, använd termometer. Salta och peppra ordentligt och låt vila i 10 minuter.
- Plocka under tiden salviabladen från stjälkarna. Skala vitlöken och skiva tunt. Stek båda lätt gyllene i olja. Hacka valnötterna grovt och låt steka med den sista ½–1 minuten. Salta. Skölj och hacka persiljan och blanda med riven pecorino och olja i en skål. Smaka av med salt.
- Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med persiljeblandningen och stekta salviablad. Salta och peppra och servera genast, ev med bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons