Sallad med rostbiff, sparris och picklad schalottenlök
23 feb, 2024
AvLouisa Lorang
Servera rostbiffen på ett nytt, gott sätt – med sparris, picklad schalottenlök och en krämig getoströra.
Annons
Sallad med rostbiff, sparris och picklad schalottenlök
En krämig getoströra och picklad lök sätter knorr på rostbiffen.
Annons
6 portioner
Du behöver:
Lågtempad rostbiff:
1 rostbiff, ca 600 g
2 msk olivolja till stekning
Salt och peppar
Getostskräm:
100 g getost utan kant
2 dl crème fraiche
Salt och peppar
Picklad schalottenlök:
1 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
1 ekologisk citron
6 schalottenlökar
Sallad:
450 g grön sparris
50 g sockerärter
50 g ärtskott
Salt och peppar
Gör så här:
- Picklad lök: Blanda vinäger och socker i en kastrull. Skär det yttersta, gula av citronens skal och lägg ner. Pressa i citronsaften. Koka lagen tills sockret lösts upp. Skala och halvera lökarna och dela upp i lager. Lägg ner i lagen och låt koka i 2–3 minuter. Ta från värmen och lått löken dra i lagen fram till servering.
- Sätt ugnen på 100°. Krydda rostbiffen med salt och peppar, bryn i oljan i stekpanna på hög värme, tills den blir gyllene utanpå. Stek klart i ugnen till innertemperatur på 56°. Ta ut och låt vila i minst 20 minuter.
- Vispa under tiden getosten med elvisp i en skål. Tillsätt crème fraiche, salta och peppra.
- Bryt av och släng den nedersta, träiga änden av sparrisen. Blanchera i en minut i kokande, lättsaltat vatten. Låt rinna av. Bryt upp sockerärterna. Bred ut getostskrämen på ett fat. Fördela sparris och sockerärter över. Skiva rostbiffen tunt och fördela över salladen ihop med avrunnen picklad lök och ärtskott. Salta och peppra och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons