Grillad sparris med stracciatella
24 maj, 2024
AvLouisa Lorang
Låt sparrisen får vara stjärnan på grillen och para ihop den med stracciatella, färsk basilika och lite pressad citron. Njut!
Annons
Grillad sparris med stracciatella
Stracciatella är en mycket krämig ost från Puglia i Italien som är tillverkad av buffelmjölk och grädde. Gör den själv och servera med sparris.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 knippe grön sparris
Olivolja
Salt och peppar
1 obesprutad citron
2 nävar färsk basilika
Stracciatella:
1 boll färsk mozzarella, 125 g
¾ dl vispgrädde
Gör så här:
- Stracciatella: Bryt mozzarellan i små bitar eller strimlor och lägg i en skål. Häll grädde över osten och ställ i kylen i minst 1 timme. Blanda samman stracciatellan väl.
- Rengör sparrisen och bryt av de nedre träiga ändarna. Gnid in sparrisen med lite olivolja och grilla den på hög värme i 1–2 minuter. Krydda med salt.
- Skölj citronen och riv tunna strimlor av citronskalet med en skalare eller ett juliennejärn.
- Lägg upp sparrisen på ett fat och toppa med stracciatella, citronskal, basilikablad, lite olivolja, salt och peppar. Servera direkt.
Foto: Rikke Westesen
Annons