Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad sparris med stracciatella

24 maj, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på grillad sparris med stracciatella
Rikke Westesen
Låt sparrisen får vara stjärnan på grillen och para ihop den med stracciatella, färsk basilika och lite pressad citron. Njut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpasta

Grillad sparris med stracciatella

Stracciatella är en mycket krämig ost från Puglia i Italien som är tillverkad av buffelmjölk och grädde. Gör den själv och servera med sparris.

Bjud på grillad sparris med stracciatella
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 knippe grön sparris
Olivolja
Salt och peppar
1 obesprutad citron
2 nävar färsk basilika

Stracciatella:

1 boll färsk mozzarella, 125 g
¾ dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Stracciatella: Bryt mozzarellan i små bitar eller strimlor och lägg i en skål. Häll grädde över osten och ställ i kylen i minst 1 timme. Blanda samman stracciatellan väl.
  2. Rengör sparrisen och bryt av de nedre träiga ändarna. Gnid in sparrisen med lite olivolja och grilla den på hög värme i 1–2 minuter. Krydda med salt.
  3. Skölj citronen och riv tunna strimlor av citronskalet med en skalare eller ett juliennejärn.
  4. Lägg upp sparrisen på ett fat och toppa med stracciatella, citronskal, basilikablad, lite olivolja, salt och peppar. Servera direkt.

Foto: Rikke Westesen

Annons