Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad sparris och rädisa med brynt smör och parmesan

26 maj, 2023
AvAnna Wendt
Recept på grillad sparris och rädisa med brynt smör och parmesan
När du väl testat grillad sparris och rädisa som toppats med brynt smör och parmesan så kommer du inte vilja äta något annat, vi lovar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Grillad sparris och rädisa med brynt smör och parmesan

Godare tillbehör till sommarens grillkvällar får du leta efter!

Bjud på grillad sparris och rädisa med brynt smör och parmesan

4–6 bufféport

Annons

Du behöver:

1 knippe sparris
1 knippe rädisor
40–50 g smör
1/2–1 dl parmesan

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det puttra tills det blir gyllene. Ställ åt sidan.
  2. Ansa bort det grövsta längst ner på sparrisen. Skölj och ansa rädisorna och dela dem på mitten. Grilla dem i omgångar i en grillpanna tills de fått färg. Lägg upp på ett serveringsfat och häll över det brynta smöret.
  3. Toppa med valfri mängd finriven parmesan. Servera direkt.

Foto: Lisa Björner

Annons