Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad tonfisk med yuzuhollandaise och sockerärtor

24 maj, 2024
AvCatarina König
Recept på grillad tonfisk med yuzuhollandaise och sockerärtor
Catarina König
Tonfisk är en råvara som inte behöver så mycket för att skina. Gör som Catarina König och servera med en frisk yuzuhollandaise och sockerärtor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #4: BurrataBrand logo
Middag hos Wood #4: Burrata

Grillad tonfisk med yuzuhollandaise och sockerärtor

Ge den klassiska hollandaisen ytterligare skärpa och fräschör med yuzujuice. Du hittar den i välsorterade matbutiker.

Så gör du Catarina Königs grillade tonfisk med yuzuhollandaise och sockerärtor
Catarina König
Annons

4 portioner

Du behöver:

500-600 g färsk tonfisk
Lite rapsolja
Färska örter till dekoration

Yuzuhollandaise:

150-200 g smör
1 msk yuzujuice
1 msk pressad citron
1 msk vatten
2 äggulor
Salt
Cayennepeppar

Sesamsockerärtor:

150 g sockerärtor
25 g smör
1 tsk sesamolja
Salt
½ msk rostade sesamfrön, svarta och vita

Gör så här:

  1. Yuzuhollandaise: Smält smöret och ställ åt sidan.
  2. Vispa samman yuzujuice, citronsaft, vatten och äggulor i en liten kastrull. Sätt plattan på medelhög värme och låt det tjockna till en kräm under konstant vispning. Håll koll så att det inte blir för varmt.
  3. När krämen tjocknat, dra bort kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret droppvis till en fin och fluffig hollandaise. Smaka av med salt och en knivsudd cayennepeppar. Tjockleken på såsen reglerar du med lite ljummet vatten när såsen är klar.
  4. Grillad /halstrad tonfisk: Pensla tonfisken med rapsolja på båda sidor. Halstra tonfisken på en het grill någon minut per sida så att insidan blir rosa. Ta bort från grillen, salta, peppra och låt vila på tallriken till servering.
  5. Sesamsockerärtor: Smält smöret i en panna, tillsätt sesamolja och stek sockerärtorna någon minut. Salta.
  6. Servering: Skeda upp yuzuhollandaisen på en tallrik, lägg på sesamsockerärtor och toppa med den halstrade tonfisken. Dekorera med färska örter och rostade sesamfrön. Servera direkt.

Foto: Catarina König

Annons