Grillad tonfisk med yuzuhollandaise och sockerärtor
24 maj, 2024
AvCatarina König
Tonfisk är en råvara som inte behöver så mycket för att skina. Gör som Catarina König och servera med en frisk yuzuhollandaise och sockerärtor.
Annons
Grillad tonfisk med yuzuhollandaise och sockerärtor
Ge den klassiska hollandaisen ytterligare skärpa och fräschör med yuzujuice. Du hittar den i välsorterade matbutiker.
Annons
4 portioner
Du behöver:
500-600 g färsk tonfisk
Lite rapsolja
Färska örter till dekoration
Yuzuhollandaise:
150-200 g smör
1 msk yuzujuice
1 msk pressad citron
1 msk vatten
2 äggulor
Salt
Cayennepeppar
Sesamsockerärtor:
150 g sockerärtor
25 g smör
1 tsk sesamolja
Salt
½ msk rostade sesamfrön, svarta och vita
Gör så här:
- Yuzuhollandaise: Smält smöret och ställ åt sidan.
- Vispa samman yuzujuice, citronsaft, vatten och äggulor i en liten kastrull. Sätt plattan på medelhög värme och låt det tjockna till en kräm under konstant vispning. Håll koll så att det inte blir för varmt.
- När krämen tjocknat, dra bort kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret droppvis till en fin och fluffig hollandaise. Smaka av med salt och en knivsudd cayennepeppar. Tjockleken på såsen reglerar du med lite ljummet vatten när såsen är klar.
- Grillad /halstrad tonfisk: Pensla tonfisken med rapsolja på båda sidor. Halstra tonfisken på en het grill någon minut per sida så att insidan blir rosa. Ta bort från grillen, salta, peppra och låt vila på tallriken till servering.
- Sesamsockerärtor: Smält smöret i en panna, tillsätt sesamolja och stek sockerärtorna någon minut. Salta.
- Servering: Skeda upp yuzuhollandaisen på en tallrik, lägg på sesamsockerärtor och toppa med den halstrade tonfisken. Dekorera med färska örter och rostade sesamfrön. Servera direkt.
Foto: Catarina König
Annons