Grillade fläskkotletter med pärlkornssallad, mozzarella och sparris
07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
De grillade fläskkotletterna serveras med en matig pärlkornssallad tillsammans med både mozzarella och sparris – och allt tillagas på max 20 minuter!
Annons
Grillade fläskkotletter med pärlkornssallad, mozzarella och sparris
Det går också bra att byta ut pärlkorn mot råris, mathavre eller couscous.
2 portioner
Annons
Du behöver:
2 fläskkotletter
1 msk olivolja till stekning
Salt och peppar
Pärlkornssallad:
100 g pärlkorn
1 tsk smör
500 g grön sparris
Salt
1 msk olivolja till stekning
4 tomater
Till servering:
1 mozzarella
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
Salt och peppar
2 nävar färsk basilika
Gör så här:
- Koka pärlkornen enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och blanda kornen med smöret.
- Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen och kasta den. Gnid in sparrisen med olivolja och grilla dem i 1–2 minuter. Krydda med salt. Skölj tomaterna och skär dem i bitar.
- Pensla kotletterna med lite olja och grilla dem i ca 3 minuter på vardera sida, tills de är gyllene och genomstekta. Krydda med salt och peppar.
- Lägg kotletter, sparris, pärlkorn och tomater på tallrikar. Toppa med bitar av mozzarella och ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt, peppar och basilika. Servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons