Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade fläskkotletter med pärlkornssallad, mozzarella och sparris

07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på grillade fläskkotletter med pärlkornssallad, mozzarella och sparris
De grillade fläskkotletterna serveras med en matig pärlkornssallad tillsammans med både mozzarella och sparris – och allt tillagas på max 20 minuter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Grillade fläskkotletter med pärlkornssallad, mozzarella och sparris

Det går också bra att byta ut pärlkorn mot råris, mathavre eller couscous.

Att grilla fläskkotletter och svänga ihop en lyxig pärlkornssallad med mozzarella och sparris går snabbare än du tror

2 portioner

Annons

Du behöver:

2 fläskkotletter
1 msk olivolja till stekning
Salt och peppar

Pärlkornssallad:

100 g pärlkorn
1 tsk smör
500 g grön sparris
Salt
1 msk olivolja till stekning
4 tomater

Till servering:

1 mozzarella
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
Salt och peppar
2 nävar färsk basilika

Gör så här:

  1. Koka pärlkornen enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och blanda kornen med smöret.
  2. Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen och kasta den. Gnid in sparrisen med olivolja och grilla dem i 1–2 minuter. Krydda med salt. Skölj tomaterna och skär dem i bitar.
  3. Pensla kotletterna med lite olja och grilla dem i ca 3 minuter på vardera sida, tills de är gyllene och genomstekta. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg kotletter, sparris, pärlkorn och tomater på tallrikar. Toppa med bitar av mozzarella och ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt, peppar och basilika. Servera genast.

Foto: Columbus Leth

Annons