Grillat kalvinnanlår med hallonvinägrett
09 jul, 2024
AvThomas Alcayaga
Smaksätt det grillade kalvinnanlåret med en syrlig hallonvinägrett – det är sommar på en tallrik!
Annons
Grillat kalvinnanlår med hallonvinägrett
Gör en syrlig vinägrett med färska hallon som passar perfekt till stekt kalvkött.
Annons
4 portioner
Du behöver:
400 g kalvinnanlår
Salt och peppar
1 msk olivolja till stekning
15 kvistar färsk timjan
Hallondressing:
4 st hallon
4 msk olivolja
1 msk hallonvinäger
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Till servering:
10 blad frisésallad
10 blad rosésallad
150 g hallon
50 g färska ärtor
Färska örter, t ex körvel, oxalis
Gör så här:
- Sätt ugnen på 140°.
- Bind kalvköttet med köttsnöre och krydda med salt och peppar.
- Bryn köttet på alla sidor i lite olja i en het stekpanna som tål ugnsvärme. Strö över timjan i pannan och ställ in köttet i ugnen i ca 25 minuter, till en innertemperatur på 53°.
- Ta ut köttet från ugnen och låt det svalna helt på en skärbräda. Skär sedan kalvköttet i tunna skivor och lägg upp på ett fat.
- Hallondressing: Mixa 4 hallon, olivolja, vinäger och senap till en dressing. Smaka av med salt och peppar och ringla dressingen över kalvköttet.
- Servering: Skölj och torka salladsbladen och riv dem i mindre bitar. Strö salladen över kalvköttet och dekorera med hallon, färska ärtor och örter.
Foto: Columbus Leth
Annons