Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatVintips till middagen

Grillat kalv­innanlår med hallon­vinägrett

09 jul, 2024
AvThomas Alcayaga
Recept på grillat kalv­innanlår med hallon­vinägrett
columbus leth
Smaksätt det grillade kalvinnanlåret med en syrlig hallonvinägrett – det är sommar på en tallrik!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo
Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Grillat kalv­innanlår med hallon­vinägrett

Gör en syrlig vinägrett med färska hallon som passar perfekt till stekt kalvkött.

Annons

4 portioner

Du behöver:

400 g kalvinnanlår
Salt och peppar
1 msk olivolja till stekning
15 kvistar färsk timjan

Hallondressing:

4 st hallon
4 msk olivolja
1 msk hallonvinäger
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar

Till servering:

10 blad frisésallad
10 blad rosésallad
150 g hallon
50 g färska ärtor
Färska örter, t ex körvel, oxalis

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 140°.
  2. Bind kalvköttet med köttsnöre och krydda med salt och peppar.
  3. Bryn köttet på alla sidor i lite olja i en het stekpanna som tål ugnsvärme. Strö över timjan i pannan och ställ in köttet i ugnen i ca 25 minuter, till en innertemperatur på 53°.
  4. Ta ut köttet från ugnen och låt det svalna helt på en skärbräda. Skär sedan kalvköttet i tunna skivor och lägg upp på ett fat.
  5. Hallondressing: Mixa 4 hallon, olivolja, vinäger och senap till en dressing. Smaka av med salt och peppar och ringla dressingen över kalvköttet.
  6. Servering: Skölj och torka salladsbladen och riv dem i mindre bitar. Strö salladen över kalvköttet och dekorera med hallon, färska ärtor och örter.

Foto: Columbus Leth

Annons