Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grön sallad med ärter och sparris

26 maj, 2023
AvLouisa Lorang
Så gör du en grön sallad med ärter och sparris
En grön sallad med ärter och sparris är alltid ett välkommet tillskott på bordet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Grön sallad med ärter och sparris

Fina gröna smaker passar bra ihop med grillat.

En grön sallad med ärter och sparris hör hemma på alla bord

6 portioner

Annons

Du behöver:

1 bunt grön sparris, ca 250 g
3 små gurkor
2 hjärtsalladshuvuden
1 bananschalottenlök
1 näve ärtskott
1 näve mynta
3 dl tinade ärter
Salt och peppar

Dijondressing:

2 tsk dijonsenap
2 msk flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skölj sparrisen och bryt av den nedre, träiga änden. Lägg sparrisen i en skål med lättsaltat kokhett vatten och låt ligga i 3–4 minuter. Droppa av i en sil.
  2. Skölj och skiva gurkorna tunt. Skölj och plocka hjärtsalladen. Skala och skiva löken tunt. Skölj och plocka ärtskott och mynta. Lägg upp hjärtsallad, sparris, gurka, schalottenlök, ärtskott, mynta och ärter på ett fat. Salta och peppra.
  3. Rör ihop en dressing av senap, honung, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen före servering.

Foto: Rikke Westesen

Annons