Grön sallad med ärter och sparris
26 maj, 2023
AvLouisa Lorang
En grön sallad med ärter och sparris är alltid ett välkommet tillskott på bordet!
Annons
Grön sallad med ärter och sparris
Fina gröna smaker passar bra ihop med grillat.
6 portioner
Annons
Du behöver:
1 bunt grön sparris, ca 250 g
3 små gurkor
2 hjärtsalladshuvuden
1 bananschalottenlök
1 näve ärtskott
1 näve mynta
3 dl tinade ärter
Salt och peppar
Dijondressing:
2 tsk dijonsenap
2 msk flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
- Skölj sparrisen och bryt av den nedre, träiga änden. Lägg sparrisen i en skål med lättsaltat kokhett vatten och låt ligga i 3–4 minuter. Droppa av i en sil.
- Skölj och skiva gurkorna tunt. Skölj och plocka hjärtsalladen. Skala och skiva löken tunt. Skölj och plocka ärtskott och mynta. Lägg upp hjärtsallad, sparris, gurka, schalottenlök, ärtskott, mynta och ärter på ett fat. Salta och peppra.
- Rör ihop en dressing av senap, honung, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen före servering.
Foto: Rikke Westesen
Annons