Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Frasiga sparrisflarn med burrata

14 apr, 2023
AvPernille Skjødt
Recept på sparrisflarn med burrata
Med färdig pizzadeg svänger du snabbt ihop dessa lyxiga sparrisflarn med burrata – gott till drinken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Frasiga sparrisflarn med burrata

Ringla chiliolja över pizzorna om du vill ge dem lite sting.

Så gör du frasiga sparrisflarn med burrata

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 bunt grön sparris
1 rödlök
1/2 stjälk rosmarin
1 pkt pizzadeg
1 dl crème fraiche
50 g parmesan
1 msk olivolja

Till servering:

1 boll burrata
50 g rucola
Salt och peppar
Sockerärter
Oliver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Knäck av den nedersta, träiga änden av sparrisen och släng bort. Skala rödlökarna och skär i tunna klyftor. Repa och hacka rosmarinen grovt.
  2. Skär pizzadegarna i 6 bitar. Lägg bitarna på bakplåtspappersklädd plåt, bred med crème fraiche och strö riven parmesan över. Fördela sparris, rödlök och lite rosmarin på pizzorna. Ringla olja över och grädda i ugnen i 10–12 minuter, tills gyllene.
  3. Servering: Lägg upp pizzorna på ett stort fat. Riv burrata och skölj och torka rucolan och strö över. Salta och peppra och servera med sockerärter och oliver.

Foto: Columbus Leth

Annons