Frasiga sparrisflarn med burrata
14 apr, 2023
AvPernille Skjødt
Med färdig pizzadeg svänger du snabbt ihop dessa lyxiga sparrisflarn med burrata – gott till drinken!
Annons
Frasiga sparrisflarn med burrata
Ringla chiliolja över pizzorna om du vill ge dem lite sting.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 bunt grön sparris
1 rödlök
1/2 stjälk rosmarin
1 pkt pizzadeg
1 dl crème fraiche
50 g parmesan
1 msk olivolja
Till servering:
1 boll burrata
50 g rucola
Salt och peppar
Sockerärter
Oliver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Knäck av den nedersta, träiga änden av sparrisen och släng bort. Skala rödlökarna och skär i tunna klyftor. Repa och hacka rosmarinen grovt.
- Skär pizzadegarna i 6 bitar. Lägg bitarna på bakplåtspappersklädd plåt, bred med crème fraiche och strö riven parmesan över. Fördela sparris, rödlök och lite rosmarin på pizzorna. Ringla olja över och grädda i ugnen i 10–12 minuter, tills gyllene.
- Servering: Lägg upp pizzorna på ett stort fat. Riv burrata och skölj och torka rucolan och strö över. Salta och peppra och servera med sockerärter och oliver.
Foto: Columbus Leth
Annons