Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kall soppa med gurka och avokado

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Grön soppa med gurka och avokado.
Ett smart buffétrick är att servera en soppa som är god även kall. Här med gurka, avokado, hönsbuljong och crème fraiche. Med lyxig topping och knaprigt tillbehör blir det en succé.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Kall soppa med gurka och avokado

Tycker du kall soppa låter tokigt? Det är det inte! Det är riktigt gott och passar otroligt bra på somriga bufféer.

Grön soppa med gurka och avokado.
Grön soppa med gurka och avokado.

10 personer (buffé)

Annons

Du behöver:

3 gurkor
2 avokador
5 dl färdig, kall hönsbuljong
3–4 dl crème fraiche
1 msk vitvinsvinäger
1 citron, saften
Salt
Nymalen svartpeppar

Till servering:

5 skivor lantbröd
Olivolja
75 g laxrom eller annan rom
10 kvistar slätbladig persilja eller körvel

Gör så här:

  1. Skär gurkan i grova bitar. Skala och kärna ur avokadon, lägg fruktköttet och gurkbitarna i en mixer och kör till en jämn massa. Tillsätt buljong och crème fraiche tills du får den konsistens du önskar. Smaka av med vinäger, citronsaft, salt och peppar. Håll kallt fram till servering.
  2. Skär brödet i avlånga bitar, ringla över olivolja och stek dem gyllene i ugn eller stekpanna. Strö över flingsalt. Fördela soppan i 10 små glas eller muggar. Lägg på en brödbit och toppa soppan med rom, örter och lite svartpeppar.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons