Grönkålspasta med pangrattato
12 mar, 2025
AvCarolina Soudah
Pangrattato ger verkligen den här grönkålspastan det där lilla extra – utan att du behöver lägga särskilt mycket mer tid i köket!
Annons
Grönkålspasta med pangrattato
Pangrattato är stekta brödsmulor smaksatta med vitlök och örter. Toppa sallad, soppa och pasta med smulorna.
Annons
2 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
2 port pasta, gärna penne
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
150 g färsk grönkål, hackad
2 msk smör
1 dl vitt vin
1 ½ dl vispgrädde
Salt och peppar
Pangrattato:
2–3 dl grovt smulat surdegsbröd (ca 6 skivor)
1 msk smör
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
½ dl finhackad persilja
Salt
Gör så här:
- Stek brödsmulorna på medelvärme i smör och olja tills de är krispiga och gyllene. Vänd ner finriven vitlök och fräs 1 minut till. Ta från värmen och vänd ner persilja, smaka av med salt.
- Koka pastan.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs med grönkålen i smöret tills allt mjuknat och kålen blivit lite rostad. Häll på vinet och låt puttra några minuter. Häll på grädden och låt koka upp. Salta och peppra.
- Lyft upp pastan från vattnet och ner i pannan med kålen. Vänd runt. Toppa med pangrattato och servera.
Foto: Eva Hildén
Annons