Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Grönkålspasta med pangrattato

12 mar, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på grönkålspasta med pangrattato
Eva Hilden Smith
Pangrattato ger verkligen den här grönkålspastan det där lilla extra – utan att du behöver lägga särskilt mycket mer tid i köket!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #1: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood #1: Så gör du en krämig spenatpasta

Grönkålspasta med pangrattato

Pangrattato är stekta brödsmulor smaksatta med vitlök och örter. Toppa sallad, soppa och pasta med smulorna.

Recept på grönkålspasta med pangrattato
Grönkålspasta med pangrattato Eva Hilden Smith
Annons

2 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

2 port pasta, gärna penne
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
150 g färsk grönkål, hackad
2 msk smör
1 dl vitt vin
1 ½ dl vispgrädde
Salt och peppar

Pangrattato:

2–3 dl grovt smulat surdegsbröd (ca 6 skivor)
1 msk smör
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
½ dl finhackad persilja
Salt

Gör så här:

  1. Stek brödsmulorna på medel­värme i smör och olja tills de är krispiga och gyllene. Vänd ner finriven vitlök och fräs 1 minut till. Ta från värmen och vänd ner persilja, smaka av med salt.
  2. Koka pastan.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs med grönkålen i smöret tills allt mjuknat och kålen blivit lite rostad. Häll på vinet och låt puttra några minuter. Häll på grädden och låt koka upp. Salta och peppra.
  4. Lyft upp pastan från vattnet och ner i pannan med kålen. Vänd runt. Toppa med pangrattato och servera.

Foto: Eva Hildén

Annons