Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grönsaker toppade med varm fetaost

09 jul, 2024
AvEva Boström
Recept på grönsaker toppade med varm fetaost
Lisa Björner
Baka grönsaker och fetaost på samma plåt i ugnen för lättfixad vegomat som faller alla i smaken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #5: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood #5: Panzanella

Grönsaker toppade med varm fetaost

Lägg en hel bit fetaost på grönsakerna och baka i ugnen, en god och lättfixad vegorätt.

Grönsaker toppade med varm fetaost är lättlagad vego på plåt
Lisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 squash
2 färska broccoli
2 auberginer
3 msk olja
2 tsk flingsalt
2 krm grovmald svartpeppar
300 g fetaost
250 g små tomater i olika färger
3 msk hackad färsk oregano eller 2 tsk torkad
1 krm grovmald svartpeppar
2 msk olivolja
Ev bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skär alla grönsaker i småbitar och blanda med olja. Lägg ut dem på en plåt eller i en stor ugnsform. Salta och peppra. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  3. Ta ut formen och lägg fetaosten i mitten av grönsakerna. Dela tomaterna och lägg bredvid. Strö över oregano och svartpeppar, ringla över olja. Sätt in i ugnen 15–20 minuter tills osten blivit varm. Servera direkt, eventuellt med bröd till.

Foto: Lisa Björner

Annons