Festgryta med fläskfilé och chèvrekräm
23 feb, 2024
AvEva Boström
En härligt matig gryta med fläskfilé gör sig gott till vilket tillfälle som helst! Chèvrekrämen lyfter hela rätten!
Annons
Festgryta med fläskfilé och chèvrekräm
Smakrik fläskfilégryta med chèvrekräm som toppas med ett strössel i form av klippt gräslök och solrosskott.
Annons
8 portioner
Du behöver:
2 fläskfiléer à ca 500 g
1 msk kinesisk soja
2 msk smör
1 ½ tsk salt
2 krm peppar
4 dl sky och vatten
3 msk kalvfond
1 msk röd vinbärsgelé
2 msk tomatpuré
2 msk majsmjöl
Chèvrekräm:
100 g chèvre eller fetaost
2 dl crème fraiche
Garnering:
Hackad gräslök
Solrosskott
Servering:
Ugnsstekt potatis
Haricots verts
Röd vinbärsgelé
Gör så här:
- Ansa fläskfilén från senor, skär köttet i skivor och blanda med soja. Bryn det i smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över i en traktörpanna. Skölj ur stekpannan med vatten mellan varje gång och ta till vara skyn. Mät upp skyn och häll den i en kastrull med fond, gelé, tomatpuré och majsmjöl. Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över köttet och sjud i 5 minuter.
- Mixa chèvre och crème fraiche till en jämn kräm.
- Strö hackad gräslök och solrosskott över grytan och servera med ugnsstekt potatis, gröna bönor, gelé och chèvrekräm.
Foto: Lisa Björner
Annons