Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pavlova med rårörda lingon och vispad crème fraiche

19 jun, 2024
AvNami Kawakita
Recept på pavlova med rårörda lingon och vispad crème fraiche
Här hittar du en perfekt balanserad pavlova med söt maräng, vispad crème fraiche och rårörda lingon. En magisk kombination av svenska smaker!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkakaBrand logo
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkaka

Med proffskocken Markus Aujalay i spetsen lanserar Lidl Youtube-serien Historien om Matriket. Matriket är Lidls egna varumärke som samlar det bästa från svenska gårdar och gör det enklare att handla goda och prisvärda alternativ. I det första avsnittet djupdyker Markus i lingonets historia och möter Annie Hesselstad, Nobelkonditor 2023. Med fokus på lingon har Annie tagit fram en perfekt balanserad pavlova med söt maräng, vispad crème fraiche och rårörda lingon. Lyxigare än så blir det inte!

Annons

Pavlova med rårörda lingon och vispad crème fraiche

6-8 portioner

Du behöver:

3 rumstempererade äggvitor (ca 90 g)
1 tsk Acentino ättikssprit (12%)
1 tsk Belbake majsstärkelse
180 g Belbake strösocker

Rårörda lingon:

200 g Matriket ekologiska frysta lingon
100 g Belbake strösocker

Till servering:

2 dl Matriker crème fraiche
Havssalt

Gör så här:

  1. Rårörda lingon: Blanda lingon och socker i en skål. Låt stå i rumstemperatur till sockret har lösts upp. Rör försiktigt då och då.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke. Tillsätt ättikssprit under fortsatt vispning. Tillsätt majsstärkelse blandat med socker i tre omgångar. Fortsätt vispa ca 10 minuter till en tjock och glansig maräng.
  4. Rita upp en cirkel, ca 18 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg pappret på en plåt och bred ut eller spritsa marängen i cirkeln. Sätt in i ugnen. Sänk direkt värmen till 100 grader och grädda ca 60 minuter. Marängen ska vara hård på utsidan, men fortfarande mjuk inuti.
  5. Vid servering: Vispa crème fraichen fast och luftig med elvisp (den blir först lös, men bara fortsätt vispa). Bred ut ovanpå marängen. Gör en grop i mitten och lägg de rårörda lingonen i den. Strö över lite havssalt.
Den här pavlovan med rårörda lingon är magisk kombination av sött och syrligt
Annons