Hallonrutor med mandelmassa
27 aug, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Vill du bjuda på något extra gott till fikat? Då har du hittat rätt! Våra hallonrutor med vit choklad och mandelmassa är oslagbara!
Annons
Hallonrutor med mandelmassa
Kombinationen hallon, vit choklad och mandelmassa är oslagbar!
Annons
24 stycken
Du behöver:
Mördeg:
175 g (3 dl) vetemjöl
75 g (1 ½ dl) mandelmjöl
50 g (¾ dl) florsocker
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg
1 tsk vaniljpasta
Fyllning:
150 g hallon
75 g (¾ dl) strösocker
2 tsk majsstärkelse
150 g mandelmassa
Garnering:
50 g hallon
100 g vit choklad
25 g kakaosmör
1 msk hallonpulver
Gör så här:
- Mördeg: Blanda vetemjöl, mandelmjöl, florsocker och bakpulver i en skål.
- Smula ner smöret och arbeta snabbt ihop degen med ägg och vaniljpasta. Låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter.
- Kavla ut degen till en rektangel, ca 28 x 36 cm, på ett mjölat bakbord. Dela den i 2 rektanglar, ca 14 x 36 cm, och lägg dem på ett bakplåtspapper. Lägg in degplattorna i frysen ca 15 minuter.
- Fyllning: Mixa hallon, socker och majsstärkelse. Blanda hallonmoset med riven mandelmassa och låt fyllningen stå och dra en stund. Sätt ugnen på 175°.
- Bred ut hallonfyllningen på en av degplattorna och lägg den andra plattan ovanpå. Tryck till så att fyllningen sprids ut till kanterna och dra av bakplåtspappret.
- Lägg kakan på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt den sedan svalna.
- Garnering: Mosa hallonen och sila bort saften. Värm hallonsaften, chokladen och kakaosmöret över vattenbad tills chokladen smälter. Bred massan över den avsvalnade kakan. Låt svalna.
- Skär bort kanterna och dela kakan i mindre bitar med en vass kniv. Strö över hallonpulvret.
Foto: Columbus Leth
Annons