Mazarinkaka med choklad och bärtopping
09 jul, 2024
AvLouisa Lorang
Mazarin som bakverk är verkligen underskattat! Här bakar vi den som en underbar kaka toppad med choklad, citronkräm och massa bär!
Annons
Mazarinkaka med bärtopping
En drömgod kaka med choklad, citronkräm och ett berg av bär. God att bjuda på som dessert eller till finfikat.
Annons
4 portioner
Du behöver:
120 g mandelmassa
120 g (1 dl) strösocker
120 g mjukt smör
2 ägg
50 g (¾ dl) vetemjöl
75 g mörk choklad
Citrongrädde:
2 ½ dl vispgrädde
2 msk lemon curd
1 msk citronsaft
Till servering:
100 g vinbär
100 g hallon
100 g jordgubbar
100 g blåbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175° varmluft.
- Mixa mandelmassa, socker och smör med stavmixer eller i en matberedare. Häll över mandelblandningen i en skål eller bunke och vispa i äggen med elvisp. Tillsätt mjölet och rör försiktigt tills det är jämnt och slätt.
- Fördela smeten i en smord avlång form med löstagbar botten, ca 35 x 11 cm. Grädda kakan i ugnen i 15–20 minuter, tills den är gyllenbrun och genomgräddad. Låt den svalna lite på ett galler.
- Grovhacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Bred den smälta chokladen över kakan och låt chokladen stelna helt.
- Citrongrädde: Vispa grädden till mjuka toppar i en skål med en elvisp. Vänd ner lemon curd och citronsaft i grädden och fördela citronkrämen över kakan.
- Servering: Skölj alla bär. Dela eventuellt jordgubbarna. Fördela bären över kakan och servera.
Foto: Lene Samsø
Annons