Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatVintips till middagen

Mazarinkaka med choklad och bärtopping

09 jul, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på mazarinkaka med bärtopping
Lene Samsø
Mazarin som bakverk är verkligen underskattat! Här bakar vi den som en underbar kaka toppad med choklad, citronkräm och massa bär!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkakaBrand logo
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkaka

Mazarinkaka med bärtopping

En drömgod kaka med choklad, citronkräm och ett berg av bär. God att bjuda på som dessert eller till finfikat.

Annons

4 portioner

Du behöver:

120 g mandelmassa
120 g (1 dl) strösocker
120 g mjukt smör
2 ägg
50 g (¾ dl) vetemjöl
75 g mörk choklad

Citrongrädde:

2 ½ dl vispgrädde
2 msk lemon curd
1 msk citronsaft

Till servering:

100 g vinbär
100 g hallon
100 g jordgubbar
100 g blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft.
  2. Mixa mandelmassa, socker och smör med stavmixer eller i en matberedare. Häll över mandelblandningen i en skål eller bunke och vispa i äggen med elvisp. Tillsätt mjölet och rör försiktigt tills det är jämnt och slätt.
  3. Fördela smeten i en smord avlång form med löstagbar botten, ca 35 x 11 cm. Grädda kakan i ugnen i 15–20 minuter, tills den är gyllenbrun och genomgräddad. Låt den svalna lite på ett galler.
  4. Grovhacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Bred den smälta chokladen över kakan och låt chokladen stelna helt.
  5. Citrongrädde: Vispa grädden till mjuka toppar i en skål med en elvisp. Vänd ner lemon curd och citronsaft i grädden och fördela citronkrämen över kakan.
  6. Servering: Skölj alla bär. Dela eventuellt jordgubbarna. Fördela bären över kakan och servera.

Foto: Lene Samsø

Annons